Eric Hartline-USA TODAY Sports
Eric Hartline-USA TODAY Sports

VIDEO Hardenov masterclass, Smart promašio tricu za 3-1, Denveru nije pomoglo ni Jokićevih 53 poena

Vrijeme Čitanja: 3min | pon. 08.05.23. | 08:27

Philadelphia je vodila, Boston se u četvrtoj četvrtini vratio u igru, a onda su čak imali i otvorenu tricu za pobjedu. No, Smart je ostao kratak, utakmica je otišla u produžetak, a onda je Harden zabio ključnu tricu iz kuta s kojom su 76ersi stigli do 2-2 u seriji (116-115).

Ovog vikenda sportskih uzbuđenja nije nedostajalo, a završnica tjedna bila je posebno slatka. Posebno ako ste navijač 76ersa…

Iako su imali priliku otići na 3-1 u seriji, Boston je u konačnici pokleknuo. Imao je Smart otvorenu tricu za pobjedu nakon što ga je sjajno uposlio Tatum, ali playmaker Bostona ostao je kratak pa je tako nakon 48 minuta na semaforu stajalo 105-105.

Embiid je 'dobio batina', ali usprkos konstantnom udvajanju i tjeranju na teške šuteve, MVP je brojao do 34 uz 13 skokova i 4 asistencije. Svoj obol u pobjedi 76ersa dao je i Maxey s 14 poena, ali ono što je napravio James Harden bilo je spektakularno.

Bivši MVP odigrao je senzacionalnu utakmicu, baš kao iz svojih najboljih dana kad je nosio dres Houston Rocketsa, a na kraju se zaustavio na 42 poena, 8 skokova, 9 asistencija i 4 ukradene lopte. Ali, ne mogu samo brojevi opisati Hardenovu dominaciju u četvrtoj utakmici 76ersa i Celticsa. Kontrolirao je ritam, na prste jedne ruke mogu se nabrojati njegove krive odluke, a u konačnici je zabio i odlučujuću tricu u produžetku 15 sekundi prije kraja.

Smart je promašio tricu za pobjedu pri rezultatu 105-105, da bi onda u produžetku vidjeli njegov ubačaj sa zvukom sirene. Ipak, nije ispustio loptu na vrijeme, nedostajala je je još pokoja stotinka za to, s tim da velike 'zasluge' za to ima i Brown koji je kasnio u dodavanju.

Rezultat u seriji sada je 2-2.

U drugoj utakmici dana vidjeli smo još jedno izjednačenje u 2-2 u seriji. Phoenix je na domaćem parketu rezultatom 129-124 svladao Denver kojem nije pomogao ni rekord karijere Nikole Jokića po broju poena u doigravanju. Bivši MVP zabio je 53, imao iz to 4 skoka i 11 asistencija, ali samo on i Murray (28 poena, 5 skokova, 7 asistencija) nisu bili dovoljni za pobjedu protiv Sunsa.

Utakmicu je obilježilo i Jokićevo odgurivanje vlasnika Sunsa Mata Ishbije, s tim da je 43-godišnjak iz Michigana malo išao 'prodati' ovaj potez Jokića. No, možda baš Jokić izvuče deblji kraj, jer prema nekim pravilima stoji da bi mogao biti suspendiran za sljedeću utakmicu, ali tu odluku vodstvo NBA lige tek treba dovesti.




Durant i Booker imali su svaki po 36 poena, s tim da je KD imao i 11 skokova, a Booker 12 asistencija. Izostanak Paula nije se osjetio, a svakako valja pohvaliti i sjajnog Shameta koji je u utakmici bio treći strijelac Sunsa te je zbog njegove 'vruće ruke' Monty Williams morao mijenjati svoje prvotne planove te ga dulje držati u igri.

Danas je na rasporedu ogled Miamija i NY Knicksa u Kaseya Centru, te LA Lakersa i GSW-a u Crypto.com Areni. Već sutra Boston u svojem TD Gardenu traži put prema trećoj pobjedi, dok serija između Nuggetsa i Sunsa seli u Ball Arenu u Denver.,



Tagovi

James HardenPhiladelphia 76ersJoel EmbiidBoston CelticsPhoenix Suns

Ostale Vijesti