Twitter Manchester City
Twitter Manchester City

VIDEO Gvardiol, prvi intervju: “O ovome sam sanjao, ali znam da još nisam gotov igrač i da ću pod najboljim trenerom još napredovati”

Vrijeme Čitanja: 3min | sub. 05.08.23. | 11:24

Joško je oduševljen što se pridružio Cityju nakon "savršene sezone"

Manchester City sa zadovoljstvom potvrđuje potpisivanje petogodišnjeg ugovora s Joškom Gvardiolom iz RB Leipziga, napokon je službeno objavio prvak Engleske i Europe na svojim društvenim mrežama.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Ovaj 21-godišnjak postaje drugo pojačanje u ljetnom prijelaznom roku uoči sezone 2023./24., slijedeći korake hrvatskog reprezentativca Matea Kovačića.

Kao i Kovačić, Gvardiol je svoju seniorsku karijeru započeo u zagrebačkom Dinamu, rasadniku nekih od najtalentiranijih hrvatskih igrača ikada stvorenih, ističe se u objavi na službenoj stranici Manchester Cityja.

U dvije sezone u domovini osvojio je dva naslova prvaka Hrvatske, jedan Kup i Superkup Hrvatske prije nego što je prešao u njemački RB Leipzig.

Gvardiol je upisao 87 nastupa za Crvene bikove u sezonama 2021./22. i 2022./23., postigavši pet golova i osvojivši dva trofeja DFB-Pokala.

Skupio je 21 utakmicu za Hrvatsku, istaknuvši se osvajanjem trećeg mjesta na Svjetskog prvenstva 2022. u Kataru.

Gvardiol kaže da je oduševljen što je stigao u Premier ligu i da jedva čeka da počne s novim šefom Pepom Guardiolom.

“Oduvijek sam sanjao o tome da jednog dana igram u Engleskoj i to što ću sada činiti s Manchester Cityjem – nakon sezone koju su upravo imali – za mene je prava čast”, izjavio je Gvardiol.

“Svatko tko je vidio Manchester City kako igra prošle sezone zna da je najbolja momčad na svijetu. Osvojiti Treble govori sve što trebate znati o kvaliteti ove momčadi.”

Naglasio je još nešto:

“Pridružiti se Cityju je nešto posebno za mene i moju obitelj.”

Dakako, nije zaboravio imenjaka i prezimenjaka.

“Bit će nevjerojatno imati priliku raditi i s Pepom Guardiolom. Znam da još nisam gotov igrač i siguran sam da će moja igra napredovati pod vodstvom najboljeg trenera u današnjem nogometu.”

Tu mu je pri ruci i kolega iz Vatrenih.

“Povezati se s Mateom Kovačićem također će biti posebno. On je vrhunski nogometaš i nadam se da obojica možemo pomoći Cityju da ostvari još jednu uspješnu sezonu 2023./24., a zatim i dalje”, poručio je Joško u prvom intervjuu za klupske digitalne kanale. (G)

Podsjećamo, transfer je po onome što smo do jučer znali iznosio za braniča rekordnih 90 milijuna eura, a Gvardiol je potpisao ugovor do 30. lipnja 2028.

Međutim, engleski mediji donijeli su priču kako transfer Gvardiola u City ipak neće biti najskuplji u povijesti za nekog braniča, jer je funta prema tadašnjem tečaju bila jača u odnosu na euro, pa bi na tronu i dalje ostao Harry Maguire, kad se gleda strogo u funtama. No, Leipzig i Man City su se "davnih dana" dogovorili kako će Gvardiol biti najskuplji, pa su u završnoj fazi pregovora dodali još dva milijuna eura, tako da cijeli transfer iznosi 92 mil. eura, najviše u povijesti po svim tečajevima, ističe Hrvoje Tironi iz 24 sata, najmjerodavniji svjetski novinar za pitanja o Jošku Gvardiolu, koji njegova agneta Marjana Šišića te Joška i obitelj poznaje od prvih zajedničkih koraka. Zašto ne istaknuti Tironija, ne slučajno kapetana nogometne reprezentacije hrvatskih sportskih novinara, kad već kao “transfer guruima” nekritički tepamo raznim strancima. I Tironi i 24 sata uredno istaknu kad neku vijest prvi ili najtočniji ima Germanijak. Kao, primjerice, da Dinamu priprada 15% razlike od transfera. Uglavnom, bravo, Tirke! (nl)



Tagovi

Joško GvardiolManchester CityLjetni prijelazni rok 2023Pep GuardiolaMateo Kovačić

Ostale Vijesti