Reuters/Matthew Childs
Reuters/Matthew Childs

VIDEO Grbićev Sheffield imao 2-0 pa ostao bez pobjede u 90+2. minuti, komičan promašaj Solankea s bijele točke

Vrijeme Čitanja: 3min | sub. 09.03.24. | 18:10

Luton je do boda protiv Crystal Placaea stigao u šestoj minuti sudačke nadoknade, dok su Vukovi na Molineauxu svladali Fulham, iako su gosti pred kraj utakmicu odveli u nemirne vode…

Ove subote na premijerligašom rasporedu ukupno je pet utakmica. Nakon što je Manchester United s dva pogotka s bijele točke (Fernandes 12., Rashford 36.) svladao Everton, kao uvertira za ogled Arsenala i Brentforda (18.30 sati) odigrale su se tri utakmice od kojih se najzanimljivijom pokazala ona igrana na Vitalityju gdje je Sheffield United u gostima odigrao 2-2 s Bournemouthom. Iako je domaćin bio dominantan i iako su imali nekoliko sjajnih prilika da ugroze Ivu Grbića, na kraju je Bournemouth nije uspio opravdati ulogu favorita i svladati Sheffield United koji je u ovaj ogled ušao s posljednjeg mjesta Premier lige.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Već u 14. minuti stvari su krenule po zlu za domaćina kad je Solanke na komičan način promašio najstrožu kaznu. Iako devetka Bournemoutha ove sezone igra najbolji nogomet dosadašnje karijere, u kad je trebao uputiti udarac prema golu gostiju, on se poskliznuo pa je tako loptu lansirao, kako bi rekli Englezi, u 'Row Z', što u prijevodu znači posljednji red tribina. Uhvatio se za glavu trenutno četvrti topnik Premier lige (14 pogodaka, isto koliko i Bowen), ali pomoći više nije bilo…

Promašaj Solankea pogledajte OVDJE (Arena Sport)

Kazna za taj promašaj prve violine Bournemoutha stigla je u 27. minuti kad je precizan bio Hammer, a s minimalnim vodstvom nogometaši Sheffielda otišli su i na predah.

Domaćin je u nastavku jurnuo po pobjedu, ali onda je u 65. Robinson povećao vodstvo gostiju na 2-0. Šok i nevjerica za 11 tisuća ljudi na omalenom Vitalityju… Svega tri minute kasnije, Solanke je zabio, ali da ovo nije njegov dan potvrdila je VAR soba budući da mu je pogodak opravdano poništen.

Mnogi su pomislili kako se Bournemouth ne može izvući i kako je ovo jednostavno 'jedan od onih dana', ali prvo je Ouattara u 74. zabio za 1-2, da bi bod domaćinu donio Turčin Enes Ünal kojem je to bio prvi pogodak za Bournemouth otkako je ovog siječnja stigao na posudbu do kraja sezone iz Getafea.

Ivo Grbić bio je vrlo dobar na golu gostiju, ali otkako je stigao u klub primio je čak 16 pogodaka u pet utakmica. No, ovo mu je barem bio prvi put da nije upisao poraz pa tako ne može reći da je ovaj dan nije bio uspješan.

Sve pogotke s utakmice pogledajte OVDJE (Arena Sport)

Nogometaši Luton Towna još su jednom pokazali kako imaju veliko srce budući da su u 90+6. minuti došli do remija protiv domaćina Crystal Palacea. Domaćina je u vodstvo sjajnim pogotkom doveo Mateta u 11. minuti, a iako su više od 80 minuta bili u prednosti, na kraju je koncentracija obrane popustila u 90+6. minuti kad je Cauley Woodrow zabio svoj prvi pogodak u Premier ligi nakon asistencije Townsenda.

Sve pogotke s utakmice pogledajte OVDJE (Arena Sport)

Za kraj spomenimo i kako su Wolvesi s 2-1 bili bolji od Fulhama. Za domaćina su poentirali Ait-Nouri (52.) te Cairney (autogol – 67.), dok je kakvu-takvu nadu gostima donio Iwobi (90+8.), no na kraju je ipak bilo premalo vremena da bi došli do još jednog pogotka i pozitivnog ishoda.

Wolvesi su bili prisiljeni napraviti čak dvije izmjene u prvom dijelu nakon što su se ozlijedili Bellegarde i Neto, ali usprkos svemu uspjeli su pronaći snage i u nastavku doći do pobjede.

Sve pogotke s utakmice pogledajte OVDJE (Arena Sport)



Tagovi

Sheffield UnitedIvo GrbićDominik SolankeLuton TownPremier liga

Ostale Vijesti