Reuters
Reuters

VIDEO Gol(d Cup)ijada: U četiri utakmice palo čak 25 pogodaka, više do šest po utakmici!

Vrijeme Čitanja: 3min | sri. 05.07.23. | 08:33

Najviše su ih vidjeli gledatelji na utakmici Kostarika - Martinik, čak 10!

Tko kaže da prvenstvo Sjeverne i Srednje Amerike nije zabavno pratiti? Sinoć su odigrane posljednje utakmice skupina C i D na sjevernoameričkom Gold Cupu, a na četiri dvoboja palo je nevjerojatnih 25 pogodaka, odnosno, više od šest po utakmici. Krenimo redom. U skupini C dalje su prošle Panama, koja je prvo mjesto u skupini potvrdila 2-2 remijem protiv posljednjeg El Salvadora, a kao drugoplasirana u drugi je krug prošla Kostarika koja je svladala Martinik, inače prekomorski departman Francuske.

Sažetak utakmice Panama El Salvador možete pogledati OVDJE.

Na tom dvoboju gledatelji su mogli vidjeti čak 10 pogodaka. Na odmor se otišlo s 2-1 prednosti Kostarike, zabili su Watson u 9. i Calvo u 40., a za Martinik je precizan bio Burner. Kostarika je pitanje pobjednika riješila do 68. minute kada su J.P. Vargars, Joel Campbell i Contreras zabili za prednost od 5-1, no, Martinik se ne predaje i golovima Labeaua u 74. iz jedanaesterca i drugim Burnera u 78. stiže do 3-5. Diego Campos je ipak riješio sve dileme oko putnika u drugi krug golom u 89., a konačnih 6-4 za Kostariku postavio je Mexique u 92.

Sažetak utakmice možete pogledati OVDJE.

U skupini C sinoć je tako palo 14 pogodaka, a u skupini D 'samo' 11 u dvije utakmice. Nakon dva remija u prva dva kola Kanada je uspjela proći dalje svladavši u zadnjem kolu Kubu s 4-2 i zahvaljujući pobjedi Gvatemale nad Gvadalupeom 3-2. Kanađani su do 61. riješili pitanje pobjednika golovima Hoiletta iz penala, Osorija te Nelsona i Millara koji su zabili početkom nastavka. Kuba je oba pogotka zabila iz jedanaesteraca Paradela je u četvrtoj minuti produžetka prvog poluvremena pogodio za 1-2, a konačni rezultat postavio je Reyes u 89.

Sažetak utakmice možete pogledati OVDJE.

Kanada za prolaz dalje može zahvaliti Gvatemali koja je preokrenula vodstvo Gvadalupe, još jedne administrativno samostalne francuske prekomorske pokrajine, i tako zauzela prvo mjesto, a francuski departman izbacila iz natjecanja. Guadalupe je povela golom Gravillona u 27., a izjednačio je Rubin u 39. Plumain iz kaznenog udaraca u 63. donosi novo vodstvo Francuzima, no tu je ponovno Rubin koji u 70. postavlja na 2-2.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Da je taj rezultat ostao do kraja dalje bi prošli Kanada i Gvadalupe, no Mejla u 76. postiže treći za Guatemalu i ovoj srednjoameričkoj državi donosi preokret. No, tu nije bio kraj uzbuđenjima, Phaeton je u 88. mogao zabiti 26. pogodak večeri, no nije realizirao kazneni udarac, a Francuzi su u 97. ostali i bez isključenog Solveta.

Sažetak utakmice možete pogledati OVDJE.

Slijede dva dana odmora, a utakmice četvrtfinala igraju se u noći sa subote na nedjelju, a veliki derbi između domaćina SAD-a i Kanade igra se u noći s nedjelje na ponedjeljak. Osim tog susreta u četvrtfinalu se još susreću Panamai Katar, Meksiko i Kostarika te Gvatemala i Jamajka. (rv)

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.



Tagovi

Concacaf Gold Cupkanadska nogometna reprezentacija

Ostale Vijesti