REUTERS/Murad Sezer
REUTERS/Murad Sezer

VIDEO Gent se raspištoljio, Pogon kao da je vozio u rikverc, a Tričovski propustio priliku da postane heroj

Vrijeme Čitanja: 3min | sri. 09.08.23. | 22:14

Belgijci su u prvoj utakmici sve riješili, Apoel ili Dilu Gori očekuje pakao!

Gift Orban je pravi poklon za sve Genta. Ovaj fenomenalni Nigerijac, koji bi prema svemu sudeći jednog dana trebao ostvariti rekordni izlazni transfer iz belgijskog kluba (tron trenutno drži David koji je u Lille otišao za 27 milijuna eura) je danas s hat-trickom razbio poljski Pogon u prvoj utakmici 3. pretkola Konferencijske lige. Na kraju je na semaforu stajalo 5-0, Hugo Cuypers dodao je dva pogotka, a 26-godišnji Belgijac je u posljednjih 10 utakmica (izuzev prijateljskih ogleda) postigao 14 pogodaka! Gent je, dakle, sve riješio u prvoj utakmici, dok Pogon, za kojeg su danas s klupe ušli Gorgon i Lončar, je ostao bez goriva, a samim time i šansi da u uzvratu okrenu vodu na svoj mlin.

Orban je zabio u 13. za 1-0, potom je u 35. minuti povećao vodstvo svoje momčadi, da bi onda do kraja poluvremena dva pogotka zabio i ranije spomenuti Cuypers (40., 45+1.). Hat-trick je nigerijski napadač kompletirao u 64. minuti, a kako je Pogon izgledao najbolje je pojasniti tako što se sigurno može konstatirati kako je njihov najbolji igrač danas bio 21-godišnji vratar Bartosz Klebaniuk. Inače, Orbanu je ovo bio treći hat-trick u dresu Genta, a TM ovog 21-godišnjaka već sada vrednuje na 20 milijuna eura. David je na vrhu samo dok se ne pojavi netko tko će platiti koliko god bude trebalo...

Gent će se za Konferencijsku ligu, nakon što prođu Pogon, morati suočiti s boljim iz ogleda Apoel – Dila Gori, ali prema svemu sudeći, ni Ciprani, a još manje Gruzijci, u tom ogledu neće imati nikakve šanse!

Sve pogotke s utakmice pogledajte OVDJE (Arenasport)

U ranijoj utakmici koja se igrala danas, AEK Larnaca, inače bivši klub Marina Jakoliša koji je svoje talente nedavno odnio u Australiju, je na domaćem terenu remizirala s Maccabijem iz Tel Aviva rezultatom 1-1. Izraelci, koje vodi legendarni Robbie Keane, su poveli u 64. minuti kad je zabio Cohen, da bi onda Faraj u 80. bio precizan za 1-1.

Imali su Ciprani veliku priliku da u 86. minuti u potpunosti okrenu utakmicu, ali Tričovski nije realizirao najstrožu kaznu koju je skrivio iskusni veznjak Nir Bitton koji je prošle sezone stigao u momčad iz Tel Aviva nakon sjajnih devet sezona u Celticu.

Inače, ova utakmica je za jedne i za druge svojevrsni finale prije finala budući da za prolazak u grupnu fazu Konferencijske lige moraju igrati protiv boljeg iz ogleda Celje – Neman Grodno. Tkogod da u konačnici prođe dalje, AEK ili Maccabi Tel Aviv, u tom će okršaju biti veliki favoriti.

Sve pogotke s utakmice pogledajte OVDJE (Arenasport)


Konferencijska liga, 3. pretkolo, prve utakmice

Srijeda, 9. kolovoza

Gent – Pogon 5-0

AEK Larnaca – Maccabi Tel Aviv 1-1


(I.A.S.)


Tagovi

GentAEK LarnacaPogon SzczecinMaccabi Tel AvivKonferencijska liga

Ostale Vijesti