REUTERS/David Klein
REUTERS/David Klein

VIDEO Fodenov hat-trick za otklanjanje respiratornih problema Pepa Guardiole - City svladao Brentford i vratio se na drugo mjesto!

Vrijeme Čitanja: 5min | pon. 05.02.24. | 22:49

City je razbio Brentrofrd, s tim da je domaćin prvi došao do vodstva nakon jedne bizarne 'akcije'...

U posljednjoj utakmici 23. kola Premier lige Manchester City nije dopustio iznenađenje te su u Londonu svladali Brentford s 3-1. Domaćina je u vodstvo doveo Maupay već u 21. minuti, no preokret je na kraju režirao trostruki strijelac Phil Foden (45+3., 53., 70.). Joško Gvardiol odigrao je svih 90 minuta za goste, dok je Mateo Kovačić u igru ušao u 86. minuti umjesto Haalanda.

Odigraj na svoje favorite u širokoj ponudi na Germaniji (Igraj odgovorno, 18+)

Prvo poluvrijeme je teško riječima opisati, a sama činjenica da je na semaforu nakon 45 minuta stajalo 1-1 apsolutno za ne povjerovati. Zašto? Ne znamo odakle uopće početi… Posjed lopte bio je na strani gostiju 72%-28%, prema golu domaćina uputili su čak 17 udaraca od kojih je 10 išlo u okvir gola, a isto tako su imali 291 točno dodavanje. S druge strane, domaćin je tri puta zaprijetio prema golu gostiju, Ederson je u dva navrata bio primoran intervenirati, s tim da je jednom bio uspješan, drugi put ne.

Iako je sve upućivalo ka tome da ćemo gledati jednu partiju Viktorije, Brentford je u 21. minuti stigao do vodstva. I to na nevjerojatan način…

Vratar Mark Flekken izveo je gol-aut, a lopta je išla prema Toneyju koji je po ispucavanju lopte Nizozemca bio iza leđa obrambene linije Cityja. Ivan Toney se potom vratio u igru, svojom je kretnjom poremetio obrambenu strukturu Građana, da bi onda iz drugog plana u prazan prostor utrčao Maupay, sjurio se prema Edersonu i onda hladnokrvno poentirao. Inače, u posljednjih pet utakmica u svim natjecanjima, Maupay je svaki put zabio. Kad te ide, onda te ide...

Na društvenim mrežama pokrenula se velika rasprava, mnogima nije bilo jasno kako je moguće da je Brentfordu pogodak priznat iako Toney nije igrao loptom, ali odgovor na to vrlo je jednostavan – iz gol-auta nema zaleđa!

Pogodak Maupaya pogledajte OVDJE (Arena Sport)

Maupay je na kraju pokupio šlag, a iako je djelovalo kako će Brentford uspjeti u nemogućem i nakon prvog dijela biti u prednosti, u trećoj minuti sudačke nadoknade ukazao se Phil Foden.

Ubačaj u 16-erca domaćina uputio je De Bruyne, središnji branič Pinnock pokušao je otkloniti opasnost, no učinio je to iznimno loše te je praktički on bio taj koji je ‘servirao’ loptu kao na pladnju za talentiranog engleskog ofenzivca kojem potom nije bilo teško potencirati.

Pogodak Fodena za 1-1 pogledajte OVDJE (Arena Sport)

U drugom dijelu City je nastavio tamo gdje su stali kad je australski arbitar Gillet označio kraj prvih 45 minuta, samo što ovog puta su do pogotka došli nakon svega osam minuta igre.

Kevin De Bruyne je veličanstven nogometaš. Nije to nikakva novost, on je jedan od onih koji nogometnu igru vidi drugačije od velike većine ostalih smrtnika, a to se na kraju vidi i po njegovim potezima. “De Bruyne izađe na zagrijavanje, a Premier liga se trese”, nedavno je konstatirao Jürgen Klopp. I bio je u pravu. Otkako se Belgijac oporavio od u ozljede, City niže pobjedu za pobjedom, a Belgijac svojoj kući svaki put iznova donese trofej za igrača utakmice. Ovog ponedjeljka je tako imao prste kod prvog pogotka Cityja, da bi onda kod drugog, laserski preciznim dodavanjem pronašao glavu Fodena koji, usprkos tome što mu igra glavom nikad nije bila ‘forte’, takvu priliku jednostavno nije mogao propustiti.

Drugi pogodak Fodena na utakmici za preokret Građana pogledajte OVDJE (Arena Sport)

U tom trenutku, pluća Pepa Guardiole napunila su se zrakom, a nade simpatizera domaće momčadi potpuno su potonule. Foden i De Bruyne su riješili Guardioline respiratorne probleme! Svima je bilo jasno što slijedi, nakon drugog, doći će i treći. Tako to ide s Cityjem, a i to nije nešto od jučer. Mašinerija je to koja kad se jednom zagrije radi besprijekorno. I tako je bilo ovog ponedjeljka.

Phil Foden kompletirao je hat-trick u 71.minuti. I to na prilično jednostavan način. Progresivno dodavanje kroz sredinu igrališta odigrao je Rodri, Haaland se bio na kojih 18 metara leđima okrenut golu, dok su braniči Brentforda od njega bili podosta, odnosno puno previše udaljeni. Norvežanin je samo kratko odložio loptu za Fodena koji se potom ušetao u 16-erac i prejednostavno definirao konačno pitanje pobjednika. Istina, braničima Brentforda ovog ponedjeljka nije bilo lako, od prvog do posljednjeg sučevog zvižduka nisu skupili 30 sekundi u komadu da su mogli udahnuti zraka, ali ovakav pogodak si nisu smjeli dopustiti.

Kako je Foden kompletirao hat-trick pogledajte OVDJE (Arena Sport)

Posljednjih 20 minuta također je prošlo u potpunoj dominaciji Građana. Pokušao je Frank s trostrukom izmjenom u 77. minuti nešto preokrenuti, ali taj ‘Zdravo Marijo’, poput onog iz 20.minute, nije bio plodonosan.

S ovom pobjedom City je sada stigao na samo -2 u odnosu na Liverpool, s tim da su Guardiolini izabranici odigrali utakmicu manje od vodećeg Liverpoola te trećeplasiranog Arsenala s kojima su se sada bodovno izjednačili. Iako je još je puno utakmica ostalo do kraja, Premier liga već godinama nije bila ovako uzbudljiva. Tri momčadi u dva boda? Filmofili kažu da pravih trilera više nema, ali zato nogometni fanatici uživaju kako nisu već dugo, dugo godina… (I.A.S.)



Tagovi

BrentfordManchester CityPep GuardiolaThomas FrankPremier ligaJoško GvardiolMateo Kovačić

Ostale Vijesti