VIDEO: Dnjipro hrabro pao, Kalinić zabio za vodstvo, ali Bacca odveo Sevillu u povijest!

Vrijeme Čitanja: 2min | sri. 27.05.15. | 22:46

Nogometaši španjolske Seville ušli su u povijest jer su postali prva momčad koja je uspjela četiri puta osvojiti Europsku ligu. U velikom finalu u Varšavi Sevilla je s 3:2 pobijedila ukrajinski Dnjipro i tako je obranila naslov.

Nadao se Dnjipro da može prirediti senzaciju protiv favoriziranog protivnika i sjajno je započeo utakmicu jer je već od sedme minute vodio 1:0. Junak ukrajinskog sastava bio je hrvatski nogometaš i povratnik u hrvatsku reprezentaciju Nikola Kalinić, koji je od prve minute dobio priliku u napadu Dnjipra. I priliku je sjajno iskoristio. 

Tijek utakmice: Dnjipro - Sevilla 2:3

Kalinić je odlično iskoristio kontru u kojoj je u lijepoj akciji prvo glavom poslao loptu do Matheusa, koji mu je vraća na sredinu i Kalinić je lakoćom glavom poslao loptu u mrežu za veliko iznenađenje i rano vodstvo.

Djelovao je Dnjipro u tim trenucima opasno, a Sevilla je hvatala zaostatak i pritisak se isplatio u 28. minuti kada je Krychowiak iskoristio gužvu pred golom Dnjipra za izjednačenje s nekih desetak metara za 1:1.

Samo tri minute kasnije, Sevilla se u potpunosti vratila u utakmicu. Carlos Bacca je rutinski iskoristio dodavanje Reyesa i prevario obranu Dnjipra za vodstvo 2:1.

No, niti Dnjipro se nije predavao. Kapetan Rotan je bio precizan slobodnog udarca s 20 metara za izjednačenje 2:2 u 44. minuti, a priliku je izborio Matheus.

Točku na i i novi naslov, a gašenje snova ukrajinskog predstavnika o prvom trofeju u prvom finalu Europske lige u povijesti ugasio je junak Seville, dvostruki strijelac Bacca, koji je u 73. minuti sam izbio pred vratar Dnjipra i na kraju se pokazalo, postavio konačan rezultat.

Sevilla je tako obranila prošlosezonsku titulu u Europskoj ligi. Ukupno je četiri puta slavila u ovom natjecanju, čime je postala rekorder. Jedan naslov manje imaju Juventus, Inter i Liverpool. Ujedno je španjolska momčad i osigurala izravni plasman u grupnu fazu Lige prvaka sljedeće sezone. Hrvatski napadač Nikola Kalinić tako nije uspio postati peti Hrvat s trofejom u ovom natjecanju, ali mu za utjehu ostaje podatak da je prvi Hrvat koji je uspio zabiti u finalu Europske lige.

Finale Europske lige:

Dnjipro - Sevilla 2:3 (Kalinić 7', Rotan 44'/Bacca 31', 73', Krychowiak 28')

(Foto: Action Images)

Germanijak pratite i na našoj Facebook stranici!


Tagovi

Europska ligaSevillaDnjipro

Ostale Vijesti