Reuters
Reuters

VIDEO Dinamu neće biti lagano: Ballkani slavio u derbiju, Viktoria Plzen zabila šest komada

Vrijeme Čitanja: 2min | ned. 24.09.23. | 16:46

Dinamovi idući protivnici u konferencijskoj ligi upisali su domaće pobjede.

Nakon što je Dinamo u prvom kolu Konferencijske lige s 5-1 svladao Astanu, Dinamu slijedi dvoboj kod kosovskog Ballkanija u Prištini, a onda i dvomeč s prvim konkurentom za prvo mjesto Viktorijom iz Plzena koja je u prvom kolu Konferencijske lige svladala Ballkani u Plzenu s 1-0. Danas su Dinamovu euro-protivnici odigrali svoje ligaške dvoboje, a posebno impresivna bila je Viktoria koja je na domaćem terenu sa 6-2 svladala 12-plasirane Pardubice.

Prouči cjelokupnu ponudu na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Gosti su odlično otvorili susret i u 13. minuti poveli preko Darmovzala, no Viktoria je do poluvremena zabila tri pogotka i praktički riješila pitanje pobjednika. U 23. veznjak Kavlach je lijepim udarcem pogodio za 1-1, a četiri minute kasnije stoper Dweh lijepo plasiranim udarcem s ruba kaznenog prostora poentira za preokret. U sudačkoj nadoknadi prvog dijela Hranac je bio najviši nakon ubačaja Kalvacha iz slobodnog udarca, a četvrti pogodak Viktoria je zabila u 53. kada je Jirka realizirao kazneni udarac. Točku na i Viktoria je stavila u periodu od 82. do 85. minute kada je centarfor Durosinmi zabio dva pogotka, prvi na drugu asistenciju igrača utakmice Kalvacha. Konačni rezultat postavio je Danek u sudačkoj nadoknadi.

Golove možete pogledati OVDJE.

Viktoria je treća s tri boda manje od praških velikana.

Idući Dinamov protivnik, kod kojeg Plavi gostuju 5. listopada u Prištini, na domaćem terenu s 3-2 nadvisio je Malishevu koja drži treće mjesto ljestvice s četiri boda manje, ali i utakmicom više od Ballkanija. Malisheva je u 7. minuti povela golom Hazrollaja, a Ballkani je do 29. preokrenuo pogocima Halilija i Gripshija. U 75. Zyba poentira za 3-1, no već dvije minute kasnije Malisheva se vraća u igru golom Aliua. Ipak, do kraja dvoboja nije bilo pogodaka i Ballkani je upisao četvrtu pobjedu iz pet susreta te ima isti broj bodova, ali i utakmicu manje, kao i Llapi. Prije utakmice s Dinamom Ballkani gostuje kod posljednjeg Fushe Kosova, a onda dočekuje Llapi. (nr)

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.

Najvažniju pobjedu ipak je ostvarila Astana protiv izravnog konkurenta za naslov prvaka Ordabasija. Tri dana nakon teškog stradanja u zagrebu gdje je izgubila sa 1-5 Astana je stigla do tri boda u utakmici koju je morala dobiti. Darabajev (41) i Žaksilikov (60) doveli su Astanu u prednost od 2-0 da bi Fedin (89-11m) ublažio poraz domaćih.

Druga Astana sada ima 46 bodova iz 22 susreta, tri manje od vodećeg Ordabasija koji je odigrao isti broj utakmica.



Tagovi

FK BallkaniViktoria PlzenKonferencijska liga

Ostale Vijesti