REUTERS/Massimo Pinca
REUTERS/Massimo Pinca

VIDEO Derbi nakon kojeg će se pričati o suđenju: Inter do boda kod Juventusa sumnjivim pogotkom

Vrijeme Čitanja: 2min | ned. 26.11.23. | 22:45

Dvoboj vodećih sastava Serie A nije bio nogometna poslastica

Juventus i Inter su osvojili po bod u međusobnom nedjeljnom dvoboju 13. kola Serie A odigranom na stadionu Allianz u Torinu, koji je završio 1-1.

Prouči cjelokupnu ponudu na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Derbi Serie A nije ništa promijenio na samom vrhu ljestvice, Nerazzurri su i dalje dva boda ispred Stare dame, a od ovog remija najviše je profitirala konkurencija koja je smanjila zaostatak za vrhom. Ponajprije se to odnosi na Milan i Napoli, koji sada kaskaju šest, odnosno osam bodova za Interom.

Derbi u Torinu bio je dosta skroman, a iako je Inter imao dominaciju u posjedu lopte i udarcima na gol, na kraju mogu biti zadovoljni da će se u grad mode vratiti s bodom. Naime, dosta će se u talijanskim medijima pričati o izjednačujućem pogotku viceprvaka Europe.

Prvi je na utakmici zabio Juventus, koji je poveo u 27. minuti. Federico Chiesa probio je po lijevoj strani, poslao prizemnu loptu prema sredini kaznenog prostora gdje je na pravom mjestu bio Dušan Vlahović i postigao svoj peti prvenstveni pogodak u ovoj sezoni.

Golove s utakmice pogledajte OVDJE (Arenasport)

Inter je uzvratio sličnom akcijom samo šest minuta poslije. Marcus Thuram je s desne strane poslao loptu u kazneni prostor, Lautaro Martinez se ubacio ispred svog čuvara i proslijedio loptu u suprotan donji kut za konačnih 1-1. No, sporan je čisti prekršaj Darmiana na Chiesom u začetku akcije, nakon čega je uslijedio pogodak Lautara.


Do kraja utakmice gledali smo vrlo blijedu igru, pogotovo u drugom poluvremenu u kojem Juventus nijednom nije zapucao prema gostujućim vratima, dok je Inter uputio jedan udarac. Premalo za 45 minuta nogometa za bilo koje momčadi, a kamoli za dvojac vodećih u Italiji.

Inter se tako zadržao na vrhu ljestvice s 32 boda, dva više od drugoplasiranog Juventusa. Treći je Milan s 26 bodova, a aktualni prvak Napoli drži četvrto mjesto s 24 boda. (I.M.)



Tagovi

Serie AJuventusInterDušan VlahovićFederico ChiesaLautaro Martinez

Ostale Vijesti