Screenshot Sportklub
Screenshot Sportklub

VIDEO Debakl Ajaxa, Feyenoordu najveća pobjeda u De Klassiekeru u povijesti

Vrijeme Čitanja: 2min | ned. 07.04.24. | 16:45

Bez brige, Hrvati nisu igrali za Ajax, dok je Ivanušec ušao za domaće kad je već sve bilo gotovo

Težak debakl doživjeli su nogometaši Ajaxa na gostovanju kod Feyenoorda u De Klassiekeru. Feyenoord je slavio 6-0 u 29. kolu nizozemske Eredivisie.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Poveli su domaćini u 34. minuti kada je zabio Paixao, a minutu kasnije na 2-0 povisio je Minteh. Još jedan gol pao je do poluvremena, u sudačkoj nadoknadi na 3-0 povisio je Hancko.

Nastavio je Feyenoord golijadu i u drugom dijelu utakmice. U 56. precizan je bio opet Minteh (koji je na Sofascoreu zaradio ocjenu 10), u 62. za 5-0 zabio je Timber, a točku na i stavio je još jednom Paixao za 6-0.

Sažetak utakmice pogledajte OVDJE (Sportklub).

Od Hrvata, igrao je samo oporavljeni Luka Ivanušec za Feyenoord i to od 84. minute, dok su Jakov Medić i Josip Šutalo ostali na klupi Ajaxa, a Sosa nije ni ušao u zapisnik zbog lakše ozljede.

Feyenoord je drugoplasirana momčad na ljestvice sa 69 bodova, dok vodeći PSV ima 78. Prva dva idu izravno u Ligu prvaka najese. Ajax je, pak, na šestom mjestu s 45 bodova.

Ovo je bila najveća pobjeda Feyenoorda u De Klassiekeru u povijesti najvećeg nizozemskog rivalstva. Ajax je imao prvi i jedini korner u 80. minuti, a prvi i jedini udarac na vrata utakmici u 83. minuti. Domaći su pucali 30 puta, unutar okvira 15.



Tagovi

FeyenoordAjaxEredivisieDe Klassieker

Ostale Vijesti