Screenshot
Screenshot

VIDEO Dante Stipica napustio Pogon nakon četiri i pol godine, pridružio se trofejnom poljskom klubu

Vrijeme Čitanja: 2min | sub. 13.01.24. | 16:25

Iako je prethodnih godina bio ‘jedinica’, ove sezone pao je u drugi plan zbog nesuglasica s bivšim trenerom Hajduka

Dante Stipica je nekon četiri i pol godine napustio Pogon te će do kraja sezone biti na posudbi u poljskom Ruchu. Stipica je ove sezone upisao svega dva nastupa za Pogon, a iako je prethodnih godina bio ‘jedinica’ momčadi iz Szczecina, ove sezone je upisao svega tri nastupa zbog nesuglasica s Jensom Gustafssonom koji je već godinu i pol dana glavni trener Pogona.

Odigraj na svoje favorite u širokoj ponudi na Germaniji (Igraj odgovorno, 18+)

Stipica je najveći dio svoje karijere proveo u svojem matičnom klubu Hajduku, a 2018. godine je kao slobodan igrač prešao u bugarski CSKA. Nakon samo godinu dana prešao je u Pogon, a u sezoni 20./21. bio je izabran za najboljeg vratara Ekstraklase. No, Stipica je prije nešto više od pola godine pao u nemislost švedskog stratega koji ga je nakratko čak prebacio u drugu momčad, a kako to nije odgovoralo ni Stipici ni klubu, ovog siječnja 32-godišnji vratar je dogovorio posudbu u Ruchu kojem se priključio do kraja sezone.  

“Osjetio sam da me ljudi iz Rucha jako žele u svojim redovima. Uzbuđen sam i ne mogu dočekati prvu utakmicu na Slaskiju. Ovdje je atmosfera uvijek sjajna”, kratko je poručio Stipica po dolasku u novi klub.

Ruch je trenutno pretposljednja momčad Ekstraklase, ali su u svojoj povijesti osvojili čak 14 naslova domaćeg prvenstva. U novom klubu Stipica bi trebao debitirati 9. veljače kad Ruchu u goste stiže Legia (20.30 sati).

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.



Tagovi

Dante StipicaPogon SzczecinEkstraklasa

Ostale Vijesti