Denis Kapetanovic/PIXSELL
Denis Kapetanovic/PIXSELL

VIDEO Čudo u Mostaru: Zrinjski se vratio iz mrtvih, okrenuo 0-3 u 4-3 za povijesnu večer!

Vrijeme Čitanja: 2min | čet. 21.09.23. | 20:45

Kakvo ludilo Pod Bijelim brijegom

U Mostaru se večeras odvila jedna od onih noći koja će se godinama, generacijama prepričavati. Jer, Zrinjski je upravo izveo mostarsko čudo i protiv debelo favoriziranog AZ Alkmaara preokrenuo 0-3 u 4-3!

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

AZ Alkmaar je prošle godine igrao sjajan nogomet, dogurali su Nizozemci čak do polufinala Konferencijske lige, da bi ih izbacio kasniji osvajač West Ham.

Stoga je bilo sasvim jasno što je Zrinjski čekalo večeras Pod Bijelim brijegom. Želja trenera Krunoslava Rendulića i njegovih izabranika je bila pokušati izvući bilo kakav pozitivan rezultat. Doduše, sjedenje u niskom bloku i čekanje kontranapada rezultiralo je teškim stradavanjem već u uvodnih 45 minuta igre.

Naime, AZ je napunio mrežu domaćih s tri pogotka. Tako je već 20-godišnji Myron van Brederode potpisao prvi pogodak u desetoj minuti i to na asistenciju Lahda.

Pogodak pogledajte OVDJE

Nastavili su gosti pritiskati šokiranog domaćina pa je drugi pogodak u mreži Zrinjskog odsjeo u 32. minuti kada je Mijnans zabio za 2-0.

Pogodak pogledajte OVDJE

Do kraja poluvremena još je Dani de Wit spakirao i treći pogodak, na dodavanje Pavlidisa.

Pogodak pogledajte OVDJE

Iako ne znamo točno kako je tekao razgovor na poluvremenu, za pretpostaviti je da je Rendulić uputio par „toplih riječi” svojim igračima i pedagoški im objasnio da bi se ipak trebali pojaviti na utakmicu u drugom poluvremenu.

Malo je reći da je Rendulićev govor imao terapeutski učinak na njegove igrače. Jer, u drugo poluvrijeme je na teren izašao neki drugi, ratoborniji i odlučniji Zrinjski, onaj koji je naumio da neće pasti bez ispaljenog metka.

Rendulić je odmah na startu u igru ubacio Zvonimira Kožulja umjesto Andrije Balića, a ovaj mu je vratio s pogotkom dvije minute kasnije.

Pogodak pogledajte OVDJE

Bio je to pogodak koji je zapalio iskru kod domaćih nogometaša. Ćorluka je zabio drugi u 68. minuti i Zrinjski je odjednom sam sebi povjerovao da može do čuda.

Pogodak pogledajte OVDJE

Hrvanović je na asistenciju Malekinušića zabio i treći, ali ni to nije bilo dovoljno. Zrinjski je naciljao – potpuni, povijesni preokret.

Pogodak pogledajte OVDJE

I nije trebalo dugo čekati na to – Kožulj je zabio i četvrti za ludilo na stadionu i noć koju će Zrinjski i Mostar pamtiti zauvijek!

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.



Tagovi

Konferencijska ligaZrinjskiAZ Alkmaar

Ostale Vijesti