Reuters/Andrew Boyers
Reuters/Andrew Boyers

VIDEO Čudo u FA Cupu: Momčad iz Championshipa pogocima u 90+7. i 90+10. minuti izborila polufinale!

Vrijeme Čitanja: 2min | sub. 16.03.24. | 15:35

Domaćin je u 88. okrenuo rezultat i poveo s 2-1, ali onda su u sudačkoj nadoknadi doživjeli pravi šok.

Pred gotovo prepunim Molineauxom nogometaši Coventryja kreirali su pravu senzaciju u četvrtfinalu FA Cupa. Momčad iz Championshipa došla je do 3-2 pobjede protiv domaćina Wolverhamptona, a do slavlja i plasmana u polufinale najstarijeg nogometnog natjecanja stigli su pogocima u 90+7. i 90+10. minuti!

Prouči cjelokupnu ponudu na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Nakon što su mreže mirovale u prvom dijelu, prvi su do prednosti došli u 53. minuti kad je precizan bio Simms.

Trener Vukova, Gary O'Neil, bio je prilično nezadovoljan igrom svoje momčadi u ofenzivnom dijelu pa je tako u jednom trenutku na terenu imao čak četiri napadača. Gosti su se branili, trojica stopera Thomas, Latibeaudiere i Kitching imali su svaki barem po 10 čišćenja, ali njihove su linije popucale u 83. i 88.minuti kad su preokret domaćina potpisali Ait-Nouri i Bueno.

Tribine su u tom trenutku bile u ekstazi, ali kako je bilo puno prekida u drugom dijelu, utakmica se na kraju produljila za čak 12 minuta. I onda je uslijedio šok…

Prvo je u 90+7. Ellis Simms zabio svoj drugi pogodak na utakmici, da bi onda tri minute kasnije 23-godišnji veznjak koji igra u čudesnoj formi posljednje vrijeme (u manje od mjesec dana postigao je dva hat-tricka, jedan u FA Cupu, drugi u Championshipu) sjajnim dodavanjem uposlio Wrighta koji je u 90+10. minuti zabio za 3-2 vodstvo gostiju.

Do kraja ogleda Wolvesi nisu uspjeli doći do pogotka s kojim bi došli do remija pa su tako nogometaši Coventryja kreirali prvo veliko iznenađenje u četvrtzavršnici FA Cupa.

Sve pogotke s utakmice pogledajte OVDJE (Arena Sport)



Tagovi

CoventryWolverhamptonFA Cup

Ostale Vijesti