REUTERS/Fabian Bimmer
REUTERS/Fabian Bimmer

VIDEO Četiri pobjede gostiju, Niko Kovač izgubio od Xabija Alonsa

Vrijeme Čitanja: 2min | sub. 21.10.23. | 18:03

Epizodne uloge odigrala su i nekolicina Hrvata

Četiri pobjede ostvarile su gostujuće momčadi u prvih pet subotnjih utakmica 8. kola njemačke Bundeslige, a kako su vodeći klubovi nastavili svoje pobjedničke nizove, tako je i redoslijed na vrhu ostao nepromijenjen.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Vodeći Bayer Leverskusen ima 22 boda, jedan više od drugoplasiranog Stuttgarta, a treća je Borussia Dortmund sa 20 bodova. Po 17 bodova imaju RB Leipzig i Bayern, ali Bavarci imaju utakmicu manje. Na začelju su Mainz s dva boda i Köln s po jednim bodom.

Bayer Leverkusen je slavio s 2-1 na gostovanju kod Wolfsburga. Strijelci za pobjednike bili su Frimpong (13.) i Grimaldo (62.), a Lacroix (41.) za momčad koju vodi Niko Kovač. Josip Stanišić je bio u početnoj postavi momčadi Xabija Alonsa i igrao do 88. minute. Lovro Majer je za Wolfsburg igrao od 71. minute, ali nije uspio donijeti preokret.

Pogotke pogledajte OVDJE (Sportklub).

Bayeru je ovo bila četvrta uzastopna pobjeda, a do pete u nizu stigao je Stuttgart koji je slavio s 3-0 na gostovanju kod Union Berlina. Strijelci za Švabe bili su Guirassy (16.), Silas (81.) i Undav (88.). U domaćoj momčadi zbog ozljede u sastavu nije bilo Josipa Juranovića.

Najbolji strijelac Bundeslige Serhou Guirassy zabio je svoj 14. pogodak, ali se ozlijedio u 30. minuti i morao napustiti igru (VIDEO – Sportklub).

Pogotke s utakmice pogledajte OVDJE (Sportklub).

Eintarcht je slavio s 3-1 u Sinsheimu kod Hoffenheiau. Domaća momčad je povela u 3. minuti golom Beiera, ali već do kraja prvog dijela su gosti došli do tri pogotka koje su postigli Marmoush (11.), Knauff (23.) i Skhiri (45+3.). U domaćoj momčadi nije bilo Andreja Kramarića koji je propustio utakmicu zbog ozljede, baš kao i Kristijan Jakić na suprotnoj strani.

Pogotke pogledajte OVDJE (Sportklub).

RB Leipzig je došao do pete prvenstvene pobjede slavljem 3-1 kod Darmstadta. Dvostruki strijelac je bio Openda (1., 72.), a jedan je pogodak za goste postigao Forsberg. Kempe je iz kaznenog udarca u 32. minuti postigao jedini gol a domaću momčad. Matej Maglica je odigrao cijelu utakmicu za Darmstadt, dok je Bartol Franjić ostao na klupi, a Dani Olmo je nakon ozljede zaigrao prvi put ušavši u 80. minuti.

Pogotke pogledajte OVDJE (Sportklub).

Jedinu domaću pobjedu ostvario je Freiburg koji je s 2-1 svladao Bochum golovima Doana (26.) i Grifa (45+2.) iz kaznenog udarca. Paciencia (15.) je bio strijelac pogotka kojim je Bochum poveo.

Pogotke pogledajte OVDJE (Sportklub).

Pogotke sa svih popodnevnih subotnjih utakmica pogledajte OVDJE.



Tagovi

BundesligaNiko KovačXabi AlonsoLovro MajerJosip StanišićJosip JuranovićBartol FranjićMatej MaglicaAndrej KramarićKristijan Jakić

Ostale Vijesti