REUTERS/Umit Bektas
REUTERS/Umit Bektas

VIDEO Četiri gola Ündera u 'petardi' Fenerbahcea, Livaković u minuti imao dvije sjajne obrane

Vrijeme Čitanja: 2min | ned. 07.01.24. | 17:09

Junak dvoboja bio je turski reprezentativac Cengiz Ünder koji je prvi put u karijeri na jednoj utakmici postigao čak četiri gola

U susretu 19. kola turskog nogometnog prvenstva Fenerbahce je na gostovanju deklasirao Istanbulspor sa 5-1, a za goste je branio Dominik Livaković.

Prouči cjelokupnu ponudu na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Junak dvoboja bio je turski reprezentativac Cengiz Ünder koji je prvi put u karijeri na jednoj utakmici postigao čak četiri gola.

Ünder je već u prvom poluvremenu postigao tri gola (6, 34, 44), a četvrtog odmah na otvaranju drugog dijela (46). Posljednji igrač u turskom prvenstvu koji je zabio četiri gola u jednoj utakmici bio Ekvadorac Enner Valencia u siječnju prošle godine u dresu Fenera u pobjedi 5-1 protiv Kasimpase. Zadnji turski nogometaš koji je u Super Ligi zabio četiri gola bio je Tanera Gulleri 2009. godine.

Briljirao je i Dominik Livaković koji je u minuti imao dvije sjajne obrane. Video možete pogledati OVDJE.

Među strijelce se upisao i Edin Džeko u posljednjim trenucima prvog dijela. Pobjeda gostiju je mogla biti i uvjerljivija, no Dušan Tadić u 65. minuti nije zabio s bijele točke. Pucao je u donji lijevi kut, ali je Alp Arda obranio. U 82. minuti je korak do gola bio i Michy Batshuayi, ali je pogodio lijevu stativu. Za domaći sastav pogodak je postigao Muammer Sarikaya u 32. minuti.

Za Fener je branio hrvatski reprezentativac Dominik Livaković. Fenerbahce sada vodi na ljestvici sa 47 bodova, tri više od Galatasarayja kojeg još očekuje susret protiv Konyaspora.

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.



Tagovi

Cengiz UnderFenerbahçeDominik LivakovićSuper Lig

Ostale Vijesti