REUTERS/Russell Cheyne
REUTERS/Russell Cheyne

VIDEO Celtic prvi finalist škotskog FA Cupa

Vrijeme Čitanja: 2min | sub. 20.04.24. | 17:19

Nakon 90 minuta bilo je 2-2, nakon produžetaka 3-3, presudilo je raspucavanje s bijele točke

Nogometaši Celtica prvi su finalisti ovosezonskog izdanja škotskog FA Cupa, nakon što su u polufinalu boljim izvođenjem 11-eraca svladali Aberdeen 6-5.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Nakon 90 minuta bilo je 2-2, nakon dodatnih 30 minuta 3-3, da u raspucavanju s bijele točke odluka pala u sedmoj seriji kada je vratar Celtica Joe Hart obranio udarac Killiana Phillipsa te odveo branitelje naslova u finale. Hart se tom obranom iskupio za svoj promašaj u petoj seriji kada je pogotkom mogao osigurati Celticu prolazak, ali je njegov udarac zaustavila vratnica.

I tijekom 120 minuta bilo je vrlo zanimljivo, Aberdeen je poveo u otvaranju utakmice preko Miovskog (3. - VIDEO), Kühn (21. - VIDEO) i Forrest (63. – VIDEO) su zabijali za Celtic te ga doveli nadomak prolaza, ali je Sokler (90. - VIDEO) u samoj završnici pogodio za 2-2 i produžetak. O'Reilly (105+1. - VIDEO) je u dodatnom vremenu vratio prednost na stranu Celtica da bi MacDonald (119. - VIDEO) svojim golom odveo dvoboj u raspucavanje.

Celtic će u finalu 25. svibnja na Hampden parku igrati protiv pobjednika susreta Rangers - Hearts koji je na programu u nedjelju.

Ove godine se obilježava 150 godina od odigravanja prvog izdanja škotskog FA Cupa, a rekorder po broju naslova je upravo Celtic sa 42 trofeja.

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.





(Hina)



Tagovi

CelticAberdeen

Ostale Vijesti