VIDEO: Budimir opet zabio, Crotone na hrvatski pogon dijeli smo bod od ulaska u elitu!

Vrijeme Čitanja: 2min | ned. 24.04.16. | 13:50

Nogometaši Crotonea još samo matematički moraju potvrditi plasman u elitni razred talijanskog nogometa.

Vodeća momčad talijanske Serie B, koju vodi bivši hrvatski reprezentativac Ivan Jurić je jučer lako pobijedila Como. Pred domaćim navijačima je Crotone protivnika svladao golovima već u prvom poluvremenu, a u strijelce se upisao i najbolji igrač ovog sastava - Ante Budimir.

Hrvatskom napadaču ovo je već 16. pogodak u Serie B, čime je trenutno treći strijelac druge talijanske lige. Bio je precizan pred kraj prvog poluvremena, u 44. minuti.

Prije njega je domaćinima 1:0 vodstvo osigurao Modesto u 25. minuti.

Crotone je tako stigao do svoje 22. pobjede ove sezone u 38 utakmica. Na vrhu ljestvice Serie B ima 77 bodova, četiri više u odnosu na drugoplasirani Cagliari i četiri kola prije kraja ima 12 bodova prednosti pred trećeplasiranim Trapanijem.

S obzirom da prve dvije momčadi osiguravaju plasman u viši rang talijanskog nogometa iduće sezone, Crotoneu nedostaje još samo jedan bod da i matematički potvrdi već zakapareno mjesto u Serie A, u slučaju naravno da Trapani sve pobijedi do kraja. Nadali su se u Crotoneu da će to biti već jučer, oni su svoj posao odradili, ali Trapane nije kiksao. Slavio je protiv Cesene 2:1 i ostao na 12 bodova zaostatka, četiri kola prije kraja.

Dodajmo da se osim Budimira, jučer u strijelce u Serie B upisao i Dario Čanađija. Njegova Spezia je slavila s 3:0 kod Vicenze, a hrvatski veznjak je zabio pogodak u 36. minuti.

(Foto: Screenshot Youtube)

Germanijak pratite i na našoj Facebook stranici!

Tablice vam donosi SofaScore - rezultati uživo

Tagovi

Ante BudimirIvan JurićCrotoneComoDario ČanađijaSpezia

Ostale Vijesti