VIDEO: Borussija hvata kapitalca iz Brazila - 13 milijuna eura za Corinthiansovo čudo!

Vrijeme Čitanja: 1min | uto. 12.01.16. | 11:23

Malcom ima samo 18 godina i već 51 prvenstvenu utakmicu iza sebe.

Barcelona i Chelsea su već odavno naredili skautima da ga pomno prate. Ali na Nou Campu i Stamford Bridgeu se nije lako izboriti za mjesto pod suncem. Dortmund je pak idealna sredina za razvoj mladih igrača pa nema sumnje da je poziv iz Borussije privukao pažnju 18-godišnjeg krilnog nogometaša Corinthiansa - Malcoma.

A niti bi brazilski klub želio odbiti novce, pa više njemačkih medija, predvođenih najtiražnijim 'Bildom' prenosi kako je da Thomas Tuchel na dobrom putu da na Westfalen stadion dovede posljednjeg brazilskog wonderkinda.

Malcom međutim, nije samo talentirano dijete, iako nema sumnje da je vrlo rizičan posao zbog godina i tendencija mladih Brazilaca da se ponekad izgube kada napuste lokalne plaće i uhvate u koštac sa surovim zahtjevima profesionalnog nogometa u Europi.

Malcom Filipe Silva de Oliveira je sa svojih 18 godina već odigrao 51 prvenstvenu utakmicu i postigao sedam golova. Bio je standardni u prvoj postavi Corinthiansa tijekom lova na titulu prvaka Brazila 2015. godine.

Naravno, to uvjetuje i pozamašnu odštetu koju su na Corinthians Areni procijenili na 13 milijuna eura, što su u Dortmundu navodno odmah prihvatili. Uostalom, Jonas Hofmann je za osam milijuna eura preselio u drugu Borussiju, Adnan Januzaj se vraća u Manchester United, pa su Tuchelu potrebne nove opcije u napadu.

<iframe width="640" height="360" src="https://www.youtube.com/embed/tDLYELatK6c" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

(Foto: Action Images)

Germanijak pratite i na našoj Facebook stranici!


Tagovi

Borussia DortmundCorinthiansMalcom

Ostale Vijesti