Action Images via Reuters/Matthew Childs
Action Images via Reuters/Matthew Childs

VIDEO Bivši hajdukovac nije uspio zadržati Kanea i Saku, Island torpedirao Lihtenštajn, Slovenci ostavili San Marino bez prilike

Vrijeme Čitanja: 2min | ned. 26.03.23. | 20:05

Englezi su na krilima Kanea i Sake upisali i drugu pobjedu u kvalifikacijama za Euro 2024.

Zanimljivo ime pojavilo se u sastavu Ukrajine koja je gostovala kod Engleza utakmici kvalifikacija za Euro 2024. u Njemačkoj. Riječ je o nekadašnjem stoperu Hajduka Oleksandru Svatoku koji je danas zaigrao prvi put za Ukrajinu i to u porazu od 2:0. Englezi su svoj put kroz kvalifikacije nakon slavlja u Napulju protiv Italije nastavili suvereno i na Wembleyu protiv Ukrajinaca.

Junaci ove pobjede Engleza bili su strijelci Harry Kane i Bukayo Saka, a potonji se osim golom istaknuo i asistencijom. Kane je bio začetnik akcije u 37. minuti kad je na desnoj strani pronašao Saku, a ovaj mu uzvratio ubačajem na desnu stativu gdje je napadač Tottenhama lako zabio za vodstvo.

Nije dugo prošlo, a već je na semaforu bilo 2:0 za domaće kad je Saka raspalio bombu koju nitko nije mogao zaustaviti. Riješio se Saka čuvara na 20-ak metara od gola Ukrajine, a onda se namjestio na udarac i raspalio u suprotni kut s 18 metara za povećanje vodstva u 40. minuti.

Bilo je to dovoljno Englezima za osigurati tri boda jer gosti nisu pokazali praktički ništa, a posebno je razočarao Mihajlo Mudrik kojeg je izbornik Ruslan Rotan mijenjao u 61. minuti. Englezi su s ovom pobjedom prvi u skupini C sa šest bodova i gol razlikom 4:1 nakon prve dvije utakmice.


Zanimljivo je bilo i u Lihtenštajnu, ali zasigurno ne za domaćine. Težak poraz od 0:7 pretrpjeli su od Islanda.

Islandsko torpediranje Lihtenštajna započelo je već u trećoj minuti kad je zabio Olafsson, a na drugi gol se čekalo do 38. minute kad je zabio Haraldsson. Treći gol na susretu, a svoj prvi zabio je Gunnarsson u 48. minuti. Točno 20 minuta kasnije isti igrač je bio strijelac za 4:0, a u 73. minuti za hat-trick zabija s bijele točke. Na 6:0 rezultat je postavio Gudjohnsen u 85. minuti, a samo dvije minute kasnije konačnih 7:0 postavlja Ellertsson.

Island se tako ispuhao na Lihtenštajnu nakon teškog poraza(0:3) od Bosne i Hercegovine te sad drže treće mjesto skupine J, dok je Lihtenštajn na posljednjem mjestu s 0 bodova i ukupnom gol razlikom 0:11.


Senzacija dana dogodila se u skupini H gdje je Kazahstan slavio preokretom protiv Danaca, a u istoj skupini do nečeg sličnog nije mogao San Marino protiv Slovenije. Susjedi su trenutno prvi u skupini H s dvije pobjede, a danas su slavili s 2:0 ostavivši goste praktički bez ijedne prilike. Gol za vodstvo zabio je Šeško u 56. minuti, a Di Maio je zabio autogol za 2:0 u 60. minuti. (rv)

Sve golove možete pogledati OVDJE.



Tagovi

engleskaEngleska nogometna reprezentacijaUkrajinaLihtenštajnSlovenijaIslandIslandska nogometna reprezentacijaEuro 2024

Ostale Vijesti