Screenshot
Screenshot

VIDEO Bira se najbolji gol MLS-a: Nema Messija, ali ima golova s centra, škarica, 'škorpion udaraca'...

Vrijeme Čitanja: 2min | uto. 31.10.23. | 10:04

U redovnom dijelu sezone palo je nekoliko spektakularnih pogodaka

Prvi, redovni dio sezone američkog MLS-a završen je prošle nedjelje, a već su odigrane obje utakmice šesnaestine finala playoffa te sedam od utakmica osmine finala. Od hrvatskih predstavnika doigravanju igraju Stipe Biuk čiji je Los Angeles FC (ujedno i branitelj naslova) u prvoj utakmici osmine finala s 5-2 svladao Vancouver Whitecapse (Biuk nije ulazio s klupe za pričuve), Damir Kreilach, koji također nije ulazio u igru u 1-2 porazu Real Salt Lakea od Houston Dynama. Kristijan Kahlina i njegov Charlotte svoj put završili su u šesnaestini finala, izgubivši od Red Bullsa u New York s 2-5.

Odigraj na svoje favorite u širokoj ponudi na Germaniji (Igraj odgovorno, 18+)

I dok će Amerikanci 9. prosinca dobiti osvajača 28. izdanja njihove profesionalne lige, MLS je pokrenuo natječaj za najbolji gol redovne sezone. U konkurenciju je ušlo 20 najboljih golova, a među njima, osim hrvatskih nogometaš, nema niti nove-stare Zlatne lopte Lionela Messija. Donekle i razumljivo budući da je Messi 10 od svojih 11 pogodaka za Inter Miami zabio u Leagues Cupu, a u šest (nepunih) nastupa u MLS-u zabio je jedan pogodak koji nije ušao u konkurenciju za 20 najboljih.

A među tih 20 kandidata ima nekoliko zaista spektakularnih pogotka. Dva su postignuta s centra, nekoliko njih škaricama, nakon gromovitih udaraca (voleja), soloprodora, pao je i jedan gol 'škorpion udarcem' kojeg je popularizirao Olivier Giroud, a među kandidate za najgol sezone ušao je i bivši prvotimac Basela, Bayerna, Liverpoola, Intera, Stokea i Lyona, 32-godišnji švicarski reprezentativac Xherdan Shaqiri.

Sve kandidate za gol sezone možete pogledati OVDJE.

Najboljeg među navedenima izabrat će navijači svojih glasovima na MLS-ovoj mobilnoj aplikaciji...



Tagovi

MLS

Ostale Vijesti