Reuters
Reuters

VIDEO BiH izgubila od Luksemburga u Zenici, Srbija se spasila golom u 97., Poljska nakon drame izgubila u Moldovi

Vrijeme Čitanja: 3min | uto. 20.06.23. | 22:31

Zavrešan je četvrti krug kvalifikacija za Euro 2024.

Danas su odigrane posljednje utakmice 4. kola kvalifikacija za Euro koje će se idućeg ljeta održati u Njemačkoj.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

U skupini A Norveška je upisala prvu pobjedu svladavši Cipar s 3-1. Ola Solbakken doveo je Norvešku u vodstvo u 12., potom je Erlinh Haaland golom iz jedanaesterca u 56. te na asistenciju Martina Odegaarda sedam minuta kasnije zabio za 3-0 Norveške. Ciprani su počasni pogodak zabili u 93. . Ovom pobjedom Norveška je skočila na 4. mjesto s istim brojem bodova kao i Gruzija koja u kasnijem terminu, zbog loših vremenskih termina, igra protiv Škotske.

U skupini E Poljska je imala 2-0 prednost pred Moldavom u Kišinjevu, a onda su domaćini epskim preokretom došli do 3-2 pobjede! Oba pogotka Poljaka zabile su njihove zvijezde u prvom dijelu. Milik je zatresao mrežu na dodavanje Lewandowskog, a potom je napadač Juventusa uzvratio asistenciju napadaču Barcelone koji je u 34. zabio za 0-2. Moldova je smanjila početkom nastavka preko Nicolaescua koji je u 79. zabio za 2-2. Veliku pobjedu Moldove, jedne od najvećih u povijesti, donio je Babogolo u 85. Albanija je tako preuzela od Poljske drugo mjesto na ljestvici budući da je slavila na Farskim Otocima s 3-1. Bajrami i Interov Asllani i Muci zabili su za Albaniju protiv Farskih Otoka za koje je zabio njihov 'Horvat', Odmar Faero. Napomenimo da je pri rezultatu 0-1 za Albaniju jedanaesterac promašio bivši igrač RNK Splita Sokol Sickalleshi.


Romelu Lukaku iskupio se za silne promašaje na Svjetskom prvenstvu i u finalu Lige prvaka i dvama pogocima, u 37. i 40. minuti srušio Estoniju na gostovanju. Konačnih 3-0 postavio je Bakayoko u 90. Belgija je u skupini F skočila na drugo mjesto sa sedam bodova, četiri više od Švedske i tri manje od Austrije (uz utakmicu manje) koja je večeras u Beču svladala Švedsku s 1-0 golovima Baumgratnera u 81. i 89. minuti dvoboja.

U skupini G svjedočili smo jednom povećem iznenađenju. Bugarska je golom Kirila Despotova u drugoj minuti nastavka povela protiv Srbije u Razgradu. Iako su Orlovi preuzeli posjed lopte, bili su prilično jalovi prema naprijed te je Bugarska zamalo stigla do prve pobjede u kvalifikacijama. No, u 97. minuti Darko Lazović pogađa za poravnanje i Srbija je s ovim bodom pala na drugo mjesto, ali s istim brojem bodova kao i Mađarska. Bugari su ostali na četvrtom mjestu, s dva jalova boda, bez dva ogromna koja su ispustili u 97.

Sažetak utakmice pogledajte OVDJE (Sportklub).

Vodeće mjesto u skupini preuzeli su Mađari koji su s 2-0 svladali zadnju Litvu. Varga je zabio u 32., a konačni rezultat postavio je Sallai sedam minuta prije kraja.

U posljednjoj, skupini J Slovačka je slavila na gostovanju kod posljednjeg Lihtenštajna s 1-0 (Vavro 45.+1.) i tako učvrstila drugu poziciju na ljestvici koje vodi u Njemačku. Slovaci sada imaju tri boda više od Luksemburga koji je senzacionalno svladao Bosnu i Hercegovinu u Zenici s 2-0. Vodeći pogodak na utakmici zabio je 19-godišnji napadač Borussije Mönchengladbach Yvandro Borges Sanches u 4. minuti dvoboja. Golu je prethodio veliki kiks braniča Osijeka Adriana Leona Brišića kojeg možete pogledati OVDJE (Sportklub).

Za Bosnu i Hercegovinu kazneni udarac promašio je Amir Hadžiahmetović, veznjak Besiktasa, a onda je Danel Sinani ponovno šokirao Bilino polje i zabio u 74. za konačnih 0-2. BiH nakon četiri kola i dalje ima tri osvojena boda, a Slovaci su joj sada na +7! Adrian Leon Barišić odigrao je svih 90 minuta za BiH, a Luka Menalo ušao je u 72.

Cristiano Ronaldo u 89. minuti susreta zabio je svoj 123. gol za Portugal u svojem jubilarnom 200. nastupu i tako donio svojoj reprezentaciji pobjedu na gostovanju kod Islanda koji je od 81. igrao bez isključenog Willumssona. Europski Selecao je vodeći s maksimalnih 12 bodova i gol-razlikom 14-0. (nr)



Tagovi

Euro 2024Kvalifikacije za Euro 2024

Ostale Vijesti