Twitter
Twitter

VIDEO Beckham doveo novo pojačanje, najavili ga Modrićevim citatom

Vrijeme Čitanja: 2min | sub. 24.06.23. | 08:31

Američki mediji navode kako Miami želi potpisati i trećeg bivšeg igrača Barce, Jordija Albu, koji također napušta španjolski klub

Bivši veznjak španjolske reprezentacije i Barcelone Sergio Busquets (34) karijeru će nastaviti u Interu iz Miamija kao slobodan igrač, objavio je u petak Major League Soccer klub.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Busquets će tako ponovo zaigrati u istoj momčad s argentinskim majstorom Lionelom Messijem nakon što su godinama igrali za Barcelonu. Zajedno su igrali 13 godina u prvoj momčadi Barce prije nego što je Messi otišao u Pariz 2021.

Busquets je stigao u Barcelonu 2005. godine i odigrao je 722 utakmice za klub osvojivši u tom razdoblju devet ligaških naslova i tri Lige prvaka. Samo su Xavi (767) i rekorder Messi (778) sakupili više nastupa. Jedan od najboljih defenzivnih veznjaka koje je Barcelona imala, zabio je i 18 golova uz 40 asistencija, a posljednje dvije sezone bio je kapetan momčadi.

Za španjolsku reprezentaciju je upisao 143 nastupa, osvojivši Svjetsko prvenstvo 2010. i Europsko prvenstvo 2012. godine, a od dresa "Furije" oprostio se nakon prošlogodišnjeg Svjetskog prvenstva u Katru.

Miami je vijest učinio službenom objavivši video na društvenim mrežama koji prikazuje citate Pepa Guardiole, Luke Modrića, Xavija Hernandeza i Messija koji hvale Busquetsa.

"Jedan je od najboljih veznjaka protiv kojih sam ikada igrao," poručio je kapetan hrvatske reprezentacije.

"Na terenu, on je uvijek broj 5, ali u stvarnosti kao igrač i osoba, on je 10", napisao je Messi.

Španjolski veznjak je proteklih tjedana vodio pregovore i sa saudijskim klubovima Al Nassrom i Al Hilalom, ali se odlučio za Miamijevu ponudu, za koju izvori kažu da je bila financijski inferiorna, međutim već ranije je govorio kako želi igrati u SAD-u.

Američki mediji navode kako Miami želi potpisati i trećeg bivšeg igrača Barce, Jordija Albu, koji također napušta španjolski klub.

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.



Tagovi

Inter MiamiJordi AlbaSergio Busquets

Ostale Vijesti