Reuters
Reuters

VIDEO Bayern izgubio od Heidenheima, Bayer u idućem kolu može osvojiti naslov!

Vrijeme Čitanja: 3min | sub. 06.04.24. | 17:11

Nakon današne pobjede kod Union Berlina Nenada Bjelice, Bayer Leverkusen u idućem kolu na domaćem terenu protiv Werdera može osvojiti svoj prvi naslov prvaka Njemačke!

Nakon današnje 1-0 pobjede u Berlinu kod Uniona, i 2-3 poraza Bayerna kod Heidenheima, Bayer Leverkusen stigao je na pobjedu od prvog naslova prvaka u povijesti. Naime, šest kola prije kraja Apotekari imaju 16 bodova prednosti pred Bavarcima i s pobjedom nad Werderom u idućem kolu na BayAreni, mogli bi stići do premijerne titule.

Prouči cjelokupnu ponudu na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Union Berlin Nenada Bjelice dobro se držao protiv budućeg prvaka sve do sudačke nadoknade prvog dijela. Prvo je Robin Gössens zaradio drugi žuti karton, a onda je Bayer dobio i kazneni udarac kojeg je uspješno realizirao Florian Wirtz za jedini pogodak na utakmici. U nastavku utakmice Apotekari su uspješno sačuvali stečenu prednost i stigli na milimetar do matematičke potvrde naslova.

Josip Juranović igrao je za Union od 63. minute utakmice, a Josip Stanišić cijelu utakmicu proveo je na klupi za pričuve.

Gol s utakmice možete pogledati OVDJE (SportKlub)

Drugi poraz u nizu i još jednu razočaravajuću utakmicu zabilježio je Bayern München koji je izgubio od Heidenheima s 2-3. I to kako! Bayern je odigrao dominantno prvi poluvrijeme koje je okrunio s 2-0 prednosti golovima Harryja Kanea u 38. i Sergea Gnabryja u 45. No, u nastavku utakmice dolazi do raspada sistema u Bayernovim redovima. U razmaku od minute (50. i 51.) Kevin Sessa i Tim Kleindienst zabili su su za poravnanje, a potonji je u 79. iz kontranapada pogodio za konačnih Heidenheim - Bayern 3-2.

Golove s utakmice možete pogledati OVDJE (SportKlub)

Uvjerljivu gostujuću pobjedu (4-1) ostvario je RB Leipzig kod Freiburga. Junak dvoboja bio je Luis Openda koji je zabio za 2-0 i 3-0 u 18. i 44. minuti, a zabilježio je i dvije asistencije, u 2. je dodao Amadou Haidari, a u 54. Benjaminu Šešku. Jedini pogodak za domaćine zabuo je Grifo u 59. za konačnih 1-4.

Dani Olmo igrao je do 76. minute utakmice, a zabilježio je i asistenciju, za prvi Opendin gol na utakmici.

Golove s utakmice možete pogledati OVDJE (SportKlub)


Važne bodove za bijeg iz donjeg doma ljestvice osvojio je Mainz koji je pred svojim navijačima nadigrao Darmstadt 4-0. U prvom poluvremenu je strijelac bio Hanche-Olsen u 32. minuti, dok su u nastavku pogađali Gruda u 60. te dva puta vrlo lijepo južnokorejski igrač Lee Jae-Sung, u 80. i 84. minuti.

Za Darmstadt je cijelu utakmicu odigrao hrvatski nogometaš Bartol Franjić koji je bio glavni krivac za drugi pogodak domaćeg sastava.

U dvoboju dva kluba s dna ljestvice veliki je preokret napravio Koeln i ugrabio važna tri boda. Pobijedio je pred svojim navijačima Bochum 2-1 premda su gosti golom Passlacka iz 53. minute vodili sve do 90. minute. Tada je Tigges izjednačio nakon kornera, lijepim trzajem glavom, dok je na sličan način pogodio Waldschmidt u 92. minuti za veliko slavlje navijača Koelna. Ostao je Koeln pretposljednji na ljestvici, ali se približio klubovima iznad sebe.

U nedjelju se igraju posljednje dvije utakmice ovog kola, a parovi su Hoffenheim - Augsburg i Wolfsburg - Borussia (M).



Tagovi

BundesligaBayer LeverkusenBayernJosip StanišićJosip JuranovićNenad BjelicaUnion BerlinHeidenheim

Ostale Vijesti