REUTERS/Kim Hong-Ji
REUTERS/Kim Hong-Ji

VIDEO Atletico pobijedio europskog prvaka, Grbić i Kovačić ušli s klupe

Vrijeme Čitanja: 2min | ned. 30.07.23. | 17:11

Manchester City je završio azijsku turneju i vraća se u Englesku jer sljedeće nedjelje čeka ga borba za prvi trofej u sezoni

Europski prvak doživio je prvi poraz na pripremama. Pred 64.000 gledatelja u Seoulu nogometaši Atletica iz Madrida nadvisili su Manchester City 2-1.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Hrvatski reprezentativac Ivo Grbić branio je za Mariđane od 46. minute zamijenivši Jana Oblaka, a Mateo Kovačić za Građane je zaigrao od 55. minute zamijenivši Bernarda Silvu. Imao je jednu priliku pred Grbićem (vidi glavnu sliku), ali je pucao neprecizno, a prema Optinoj statistici imao je 91 posto točnih dodavanja (29/32).

Colchonerosi su poveli pogotkom Memphisa Depaya u 66. minuti (VIDEO), a Nizozemac je potom asistirao Yannicku Carrascu za povećanje vodstva u 74. minuti (VIDEO).

Poraz engleskog prvaka ublažio je Ruben Diaz u 85. minuti (VIDEO).

Inače, utakmica je kasnila zbog proloma oblaka, a odmah po završetku Građani su požurili na zrakoplov za Englesku. Za tjedan dana očekuje ih susret Superkupa, takozvanog Community Shielda s Arsenalom i bitka za prvi trofej u novoj sezoni.

Dodajmo da je Liverpool u Singapuru odigrao treću prijateljsku utakmicu u sklopu ljetnih priprema. Momčad Jürgena Kloppa je sa 4-0 svladala novog drugoligaša Leicester City.

Prvi pogodak za Redse postigao je nakon pola sata igre Darwin Nunez, a potom je Mohamed Salah asistirao za pogotke Bobbyja Clarka i Dioga Jote u 35. i 38. minuti. Konačnih 4-0 postavio je Ben Doak u 64. minuti.

Najzanimljivije trenutke s utakmice Liverpool - Leicester možete pogledati OVDJE.

“Mislim da ne moram našim navijačima objašnjavati da je obično našim igračima potrebno vrijeme, posebno ofenzivcima. Darwin je već prošle sezone pokazao da je stvarno dobar. Svi su oni opasni, svi su dobri nogometaši, a ulaznica za momčad bit će spremnost za obranu jer niti jedna momčad koja se loše brani ne može biti uspješna”, komentirao je menadžer Liverpoola Jürgen Klopp.

Sljedeći ispit Redsa bit će u srijedu s Bayernom, također u Singapuru. (G)

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.



Tagovi

Manchester CityAtletico MadridLiverpoolLeicesterMateo KovačićJurgen KloppPrijateljska utakmicaIvo Grbić

Ostale Vijesti