Screenshot
Screenshot

VIDEO Astana slomila Ballkani usred Prištine, bivši napadač Slaven Belupa promašio prazan gol za izjednačenje

Vrijeme Čitanja: 3min | čet. 26.10.23. | 20:46

U glavnom gradu Kosova gledali smo pravu dramu

U ranijem terminu odigrano je sedam utakmica trećeg kola Konferencijske lige. Dvoboj koji nam je bio najviše zanimljiv, barem gledajući iz perspektive jedinog hrvatskog predstavnika, igrao se u Prištini, gdje je domaći Ballkani poražen od Astane s 1-2, čime su se Kazahstanci bodovno izjednačili s Kosovarima te sad obje momčadi imaju po tri boda.

U prvoj poluvici prvog poluvremena vidjeli smo pravu rapsodiju i golijadu. Gosti su poveli već nakon sedam minuta. Bila je to akcija koju je započeo lijevi bek Dosmagambetov, potom su kombinirali Darboe i Ebong, čiju je povratnu loptu u sredinu dočekao Armenac Kamo Hovhannisyan i matirao Kolicija.

Pogodak Hovhannisyan možete pogledati OVDJE (Arenasport)

Odgovor domaćina čekali smo tek nešto više od 60 sekundi. Tek što se krenulo s centra, domaćin je izigrao gostujuću obranu preko lijeve strane, odakle je Kryeziu uputio centaršut, koji je u sredini dočekao Edvin Kuc i lijepo pogodio za poravnanje.

Gol Kuca za izjednačenje možete pogledati OVDJE (Arenasport)

Novi pogodak vidjeli smo već u 23. minuti, kada su Kazahstanci ponovno poveli. Bila je to vrlo jednostavna akcija. Dosmagambetov je izveo korner, a lijepo je skočio Abzal Beysebekov i s pet metara pospremio loptu pod gredu.

Pogodak Astane za vodstvo možete pogledati OVDJE (Arenasport)

Do kraja prvog poluvremena, najizgledniju šansu za pogodak imao je Hovhannisyan, no njegov je udarac prohujao pored vratnice.

U nastavku dvoboja, Ballkani je bio bolja momčad te su više prijetili. Albin Berisha imao je u 60. minuti sjajnu prigodu, ali Josip Čondrić je to izvrsno obranio. Najveću šansu za izjednačenje domaćin je promašio u 90. minuti promašio. Nakon ubačaja s lijevog krile, gostujući vratar Josip Čondrić promašio je loptu, a bivši igrač Slaven Belupa Arb Manaj glavom je promašio prazan gol. Promašaj je to koji neodoljivo podsjeća na sličan promašaj Romelua Lukakua na SP-u u Kataru u dvoboju protiv Hrvatske. Srećom, u oba slučaja promašaji su to koji su išli u korist hrvatskih predstavnika.

Što se ostalih utakmica tiče, vidjeli smo nekoliko uvjerljivih pobjeda. Aston Villa je pregazila AZ usred Alkmaara. Završilo je 4-1 za engleski sastav, koji je na krilima četiri različita strijelca (Bailey, McGinn, Tielemans, Watkins) već u 56. minuti imao golema četiri pogotka prednosti. Poraz je do kraja samo ublažio Sadiq. Genk je s 5-0 pobijedio islandski Breidablik, a istaknuo se Cuypers s dva pogotka. Ljubljanska Olimpija neugodno se provela na Ovčjim otocima kod Klaksvika, koji ih je deklasirao s čak 3-0 pogocima Joensena, Klettskarda i Andreasena.

Fenerbahce je uz dosta muke pobijedio Ludogorec. Dominik Livaković susret je odgledao s klupe, a turski sastav imao je 2-0 golovima Batshuayija i Zajca. Rodrigo Becao u 65. minuti zabio je autogol, da bi konačnih 3-1 postavio Zajc svojim drugim pogotkom u sudačkoj nadoknadi.

U preostala dva susreta, Lille je na domaćem terenu nakon preokreta pobijedio Slovan Bratislavu s 2-1, dok je Lugano na domaćem terenu poražen od Club Bruggea s 3-1. (I.M.)



Tagovi

Konferencijska ligaFK BallkaniAstana

Ostale Vijesti