REUTERS/Dylan Martinez
REUTERS/Dylan Martinez

VIDEO Arsenal od komotnog vodstva do spašavanja žive glave protiv Spursa! Pritisak je sada na Cityju

Vrijeme Čitanja: 3min | ned. 28.04.24. | 16:56

Pobjeda nije bila najljepša, ali to se niti ne očekuje u ovom dijelu kampanje. Posao je odrađen, to je jedino bitno za Topnike

Svojim neposrednim pristupom, Ange Postecoglou je ubrzo po dolasku na Otok šarmirao tamošnju javnost. Dodatne simpatije zaradio je i uslijed briljantnih rezultata na startu sezone i to u času kada je dobio u ruke momčad koja je upravo ostala bez svog najboljeg igrača – Tottenham sa i bez Harryja Kanea nije i ne može biti isti.

Prouči cjelokupnu ponudu na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Njegov napadački, zavodljiv nogomet ubrzo je postao glavna tema razgovora u Engleskoj, pa su ubrzo i duboko istraumatizirani navijači Spursa povjerovali u cijeli priču. Prosperitet u sjevernom Londonu nije potrajao.

Ono zbog čega je Postecoglou pridobio navijače i javnost na svoju stranu, ubrzo je postao glavni adut sve većeg broja kritičara. Grčki strateg obožava rizičnu igru, s puno presinga i okomite igre, i prilično je krut u svojim stavovima pa cijele sezone nije odustajao od svoje ideje. Čak niti kada je imao nepovoljan zdravstveni karton, niti kada mu glavne ofenzivne vedete nisu bile u formi, 58-godišnjak se uvijek vodio istom mantrom. Nije se previše zamarao prilagodbom igre, osim, možda, protiv Man. Cityja, a tako nije bilo niti danas kada je njegov Tottenham upravo ovjerio 2-3 poraz od ljutog rivala Arsenala

Doduše, oni koji nisu gledali prvo poluvrijeme, pa su samo bacili pogled na 0-3, mislili bi kako su Topnici sasvim izdominirali Spurse. Ali to je bilo daleko od istine. Kod 0-1, Romero je imao zicer kada je glavom pogodio stativu iz velike blizine, zabio je Tottenham i pogodak preko Van de Vena, koji je ubrzo poništen zbog minimalnog zaleđa, a onda su kola krenula nezaustavljivo juriti nizbrdo. Od tri gola koja su Spursi primili u uvodnih 45 minuta, dva su pala nakon kornera. Nedopustivo za momčad koja juri Ligu prvaka i koja ju nakon ovog poraza, vrlo vjerojatno neće uloviti.

Prvi pogodak zabio je Hojbjerg u svoju mrežu u 15. minuti, drugi je zabio Saka u 27., a treći je potpisao Havertz sjajnim skokom u 38. minuti. Govor tijela igrača Tottenhama, potpiren zaglušujućim zvižducima, jasno je ocrtavao malodušje koje je zavladalo na Tottenham Hotspur stadion, a tek je trebalo odigrati narednih 45 minuta…

Međutim, drugi dio donio je i drugo lice Spursa, ono od kojeg su u prvom dijelu sezone strepjele momčad na Otoku. A kada se na to nalijepila i nešto ležernija igra Topnika uz opipljivu dozu dekoncentracije, onda su počeli stizati i pogoci u gostujućoj mreži. Vratar David Raya nije baš ulijevao veliko povjerenje danas u Londonu, a epitet najlošijeg pojedinca u redovima Arsenala potvrdio je u 64. minuti kada je neobjašnjivo poklonio loptu Romeru, a ovaj ga matirao za 1-3.

Drugi pogodak Spursa djelo je Sona koji je realizirao jedanaesterac kojeg je skrivio Rice. Zbilo se to u 87. minuti za veliku ludnicu u završnici! Pokušavali su i jedni i drugi, uzalud je Arteta pokušavao smiriti svoje igrače koji su tražili novi pogodak, tražio ga je i domaćin, ali na koncu su Topnici uspjeli izvojevati pobjedu i prebaciti pritisak na Manchester City. Pobjeda nije bila najljepša, ali to se niti ne očekuje u ovom dijelu kampanje. Posao je odrađen, to je jedino bitno za Topnike.

Pogotke pogledajte OVDJE (Arena Sport)




Tagovi

Premier ligaArsenalTottenham

Ostale Vijesti