REUTERS/Pascal Rossignol
REUTERS/Pascal Rossignol

VIDEO Arsenal i PSV prošli dalje, Sevilla bacila sve karte u napad pa na kraju izgubila u 90+5. minuti

uto. 12.12.23. | 21:00

Tekstualni prijenos utakmica pratite na Germanijaku

Nogometaši Arsenala i PSV-a izborili su prolazak u daljnju fazu Lige prvaka nakon što su u posljednjoj utakmici grupne faze odigrali utakmicu u kojoj nije bilo pobjednika (1-1). Lensu je protiv Seville trebao samo jedan bod, ali na kraju su došli do 2-1 pobjede nakon što je Fulgini bio precizan u 90+5. minuti. Lens je s ovom pobjedom ostao treći, dok su se Andalužani pozdravili od Europe za ovu sezonu budući da im je za treće mjesto bilo neophodno doći do pobjede u Francuskoj.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Sevilla je ovog utorka trebala sva tri boda kako bi svoj europski put ove sezone nastavili 'barem' u Europskoj ligi, ali usprkos dominaciji i boljoj igri, Lens je u konačnici došao do pobjede koju je u 90+5. minuti potpisao Fulgini.

Andalužani su bili bolji u prvih 45 minuta, ali brojne prilike nisu uspjeli kapitalizirati. Briljirao je kapetan domaće momčadi Brice Samba, a posebno se istaknuo kod udraca Rakitića kad je vršcima prstiju obranio 'bombu' bivšeg Vatrenog s kojih 17 metara iskosa.

U nastavku je domaćin poveo preko Franklowskog nakon što je prethodno prilično bespotrebno kazneni udarac skrivio Soumare, da bi se onda gosti 11 minuta prije kraja utakmice vratili u igru nakon što je s bijele točke precizan bio Ramos. Inače, taj kazneni udarc izborio je En-Nesyri, s tim da je važno naglasiti kako je marokanskog napadača u priliku 'gurnuo' Ivan Rakitić. Ramos je izjednačio, ali iz drugog pokušaja, budući da je prvi kazneni udarac, koji je Ramos promašio, odnosno Samba obranio, VAR ponovio. Ramos je 'popravni' dobro odradio, a zanimljivo kako mu je to bio 17. pogodak u Ligi prvaka što u prijevodu znači da je od danas Ramos branič s najviše postignutih natjecanja u Ligi prvaka (17).

Nakon tog pogotka Sevilla je sve karte bacila u napad, da bi onda u 90+5. minuti sjevnula kontra domaćina koju je u pogodak pretvorio Fulgini.

Lens - Sevilla 2-1

Strijelci: 1-0 Frankowski (63. - 11m), 1-1 Ramos (79. - 11m), 2-1 Fulgini (90+5.)

Za Topnike utakmica protiv PSV-a nije imala nikakav značaj budući da su još ranije izborili drugu fazu natjecanja. Arteta je shodno tome napravio čak osam promjena u odnosu na prethodnu utakmicu, ali i ovakva, kombinirani Arsneal, ipak nije izbubio od PSV-a.

Gosti su poveli krajem prvog dijela kad je sjajno poentirao Nketiah, no domaći sastav se u 50. minuti vratio u igru nakon što je pogrešku Salibe iskoristio Vertessen koji je, uz pomoć vratnice, svladao Ramsdalea.

Iako nisu uspjeli slaviti, u Eindhovenu će se večeras nazdravljati. PSV-u je remi bio dovoljan da prođu u drugu fazu natjecanja, a budući da tenzija u ovom ogledu nije bilo, ne bi bilo nikakvo iznenađenje da praktički u istim pubovima završe navijači PSV-a i Arsenala.

PSV - Arsenal 1-1

Strijelci: 0-1 Nketiah (42., Nelson), 1-1 Vertessen (50., Pepi)

Tijek utakmica:


Tagovi

Liga prvakaTekstualni prijenos uživouživo

Ostale Vijesti