Reuters
Reuters

VIDEO Argentina krenula u obranu svjetskog naslova, Messi zabio za pobjedu iz slobodnjaka

Vrijeme Čitanja: 2min | pet. 08.09.23. | 07:11

Odigrane su prve tri utakmice južnoameričkih kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo 2026.

Dok su Europljani zagazili u drugu polovicu kvalifikacija za Euro koje će se 2024. održati u Njemačkoj, Južnoamerikanci su, manje od godinu dana nakon što je započelo prošlo Svjetsko prvenstvo, započeli kvalifikacije za iduće koje će se na ljeto 2026. održati u SAD-u, Kanadi i Meksiku. A naslov u tri države sjevernoameričkog kontinenta branit će reprezentacija Argentine. Hoće li u tom kadru igrati tada 39-godišnji Lionel Messi, teško je predviđati, no, Messi je već s prvom utakmicom kvalifikacija na neki način obilježio kvalifikacijski ciklus. Argentina je s minimalnih 1-0 svladala Ekvador u Buenos Airesu, a jedini pogodak na utakmici zabio je upravo Messi.

Prouči cjelokupnu ponudu na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+) 

U prvom dijelu nije bilo pogodaka, a propisno se ispromašivao Lautaro Martinez. Ekvador se jako dobro držao sve do 78. minute kada je Argentina dobila slobodni udarac s 20 metara. Messi je namjestio loptu i neobranjivo pogodio za prva tri boda Gaučosa s kojima su službeno započeli obranu naslova prvaka.

Sažetak s utakmice možete pogledati OVDJE:

Kolumbija je također slavila s minimalnih 1-0 na domaćem terenu, protiv Venezuele, a jedini pogodak na utakmici zabio je Rafael Borre u prvoj minuti nastavka. Paragvaj i Peru odigrali su bez pogodaka, s time da je Peru cijelo drugo poluvrijeme igrao bez isključenog Advincule. Prvo kolo kvalifikacija za SAD, Kanadu i Meksiko 2026. zaključit će se večeras nakon utakmica Urugvaj - Čile i Brazil - Bolivija. U 2023. odigrat će se šest kvalifikacijskih kola, nakon čega Južnoamerikanci pauziraju do rujna 2024. (u lipnju i srpnju igra se Copa America). Posljednje (18.) kolo kvalifikacija igra se u rujnu 2025. godine.

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.



Tagovi

Lionel MessiSvjetsko prvenstvo u nogometuSvjetsko prvenstvo u nogometu 2026

Ostale Vijesti