Screenshot / Arenasport
Screenshot / Arenasport

VIDEO Ante Budimir dvama pogocima odveo Osasunu u Europu, Atletico u sudačkoj nadoknadi ispustio drugo mjesto!

Vrijeme Čitanja: 3min | ned. 04.06.23. | 20:20

Real Madrid je i s remijem u posljednjem kolu ostao drugi, jer je Atletico primio gol u sudačkoj nadoknadi u Villarrealu

Posljednje, 38. kolo španjolskog nogometnog prvenstva igralo se u dva termina, a prvi su, u nedjelju predvečer, na teren izašli klubovi koji se bore za vrh odnosno izlazak u Europu. Bilo je uzbudljivo i dramatično, ovisno iz kojih se kuteva gledalo, a što se nas tiče zabriljirao je hrvatski reprezentativac Ante Budimir. No, krenimo redom...

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Dugo su trajala taktiziranja, osluškivanja, zasigurno, rezultata s drugih terena preko modernih komunikacijskih kanala, jedino je u Villarrealu gdje je gostovao Atletico već nakon 18 minuta bilo 1-1. Real Sociedad je, pak, u 28. minuti poveo protiv Seville, obje su momčadi igrale u – blago rečeno – kombiniranim sastavima... No, u 11. minuti Athletic je mogao povesti na Bernabeuu, ali je Thibaut Courtois obranio udarac s bijele točke Mikelu Vesgi, pogledajte to OVDJE (Arenasport).

No, u 49. minuti Athletic Bilbao je poveo protiv Real Madrida pogotkom Oihana Sanceta, čime se baskijska momčad probila na sedmo, europsko mjesto. Saznalo se to u Pamploni i jurnuli su Navarci te je već u 52. minuti Ante Budimir nogom iz blizine poentirao za 1-0 Osasune (VIDEO), sedmi pogodak hrvatskog napadača ove sezone! Treća je to uzastopna utakmica na domaćem terenu na kojoj je Budimir zabio!

Samo tri minute kasnije naš je reprezentativac i svom stilu glavom zabio za 2-0 (VIDEO), zbog boljeg međusobnog skora s Bilbaom Osasuna je s takvim ishodima držala sedmo mjesto! Budimir je ostao u igri do 69. minute...

U 72. minuti u Madridu Karim Benzema je u svojoj oproštajnoj utakmici zabio za 1-1 Reala, u tom trenutku Osasuni je odgovarao i remi da ostane sedma, a tri minute kasnije, kao za inat, Girona je smanjila u Pamploni, zabio je Reinier.

Dvije minute nakon pogotka Benzema je zamijenjen, a ušao je Luka Modrić. Simboličan potez – jedan senator odlazi, drugi ostaje i kapetan postaje...

Trenutak za povijest. REUTERS/Juan MedinaTrenutak za povijest. REUTERS/Juan Medina

Kapetan Real Madrida Karim Benzema izašao je sa stadiona Santiago-Bernabeu, na izlasku s terena su ga dočekali suigrači, potom i cijela klupa Madrida, zagrlivši u prolazu svog trenera Carla Ancelottija.

Nakon četrnaest godina provedenih u mitskom bijelom dresu, Benzema će s 35 godina odletjeti u Saudijsku Arabiju gdje ga, prema saudijskoj državnoj televiziji, čeka klub Al-Ittihad.

U sudačkoj nadoknadi oprostio se od madridske publike nakon osam godina i Marco Asensio, koji se bio ušao s klupe u 58. minuti, no Eden Hazard i Mariano Diaz nisu dobili prliku za to, zbog cjenkanja s klubom oko raskida ili, ako vam je tako draže, "uhljebništva".

Kraljevskom klubu trebala je pobjeda da se vrati na drugo mjesto jer Atletico je u Villarrealu vodio 2-1 pogotkom Angela Corree iz 56. minute, a od 70. su Colchonerosi igrali s čovjekom manje jer je isljučen Axel Witsel. I u drugoj minuti sudačke nadoknade izjednačio je Villarreal, Jorge Pascual, vrativši Real na mjesto doprvaka i s tih 1-1!

Dodajmo da je Ivo Grbić ponovno branio za Atletico Madrid, ali u 85. minuti je morao izaći zbog ozljede prsta, zamijenio ga je Antonio Gomis, koji je sukrivac za izjednačujući gol.

U Pamploni je ostalo 2-1, dakle Osasuna je sedma, Real Madrid drugi, ostalo manje bitno, a dodajmo da je Ivan Rakitić ostao na klupi Seville u San sebastianu.

Pogotke iz Pamplone pogledajte OVDJE (Arenasport).

Pogotke sa Santiago Bernabeua pogledajte OVDJE (Arenasport).

Pogotke iz Villarreala pogledajte OVDJE (Arenasport).

Kasnije navečer (21.00) saznat ćemo tko će ispasti iz Primere uz već ranije prekrižene Elche i Espanyol. (ri)



Tagovi

Ante BudimirPrimeraLa LigaOsasunaGironaReal MadridLuka ModrićAthletic BilbaoKarim BenzemaIvan RakitićIvo Grbić

Ostale Vijesti