Screenshot
Screenshot

VIDEO Andrija u formi: Nekoć velika nada Hajduka postigla četiri pogotka u tri nastupa za novi klub

Vrijeme Čitanja: 2min | sub. 18.03.23. | 08:25

Na ljeto postaje slobodan igrač pa bi tako dobrim igrama mogao navući interes brojnih klubova.

Iako ima tek 25 godina te ono najbolje od njega tek slijedi, dosadašnja karijera Andrije Balića ipak nije ispunila očekivanja. Nekoć velika nada Hajduka, koji je prije sedam godina zamijenio Split Udinama u transferu vrijednom tri milijuna eura, posljednje tri godine za svoj kruh zarađuje u Slovačkoj. Prvo je bio na posudbi u Dunajskoj Stredi, onda ga je isti klub otkupio, a ove je zime u potrazi za još većom minutažom i istaknutijom ulogom na terenu odlučio promijeniti sredinu. Krajem veljače Andrija je otišao na polugodišnju posudbu u Bansku Bistricu, a već sada se može zaključiti kako odabirom novog kluba nije pogriješio.

Njegova nova momčad jučer je odmjerila snage sa Žilinom u drugom kolu Lige za prvaka. Iako je nakon prvih 45 minuta Banska Bistrica vodila u gostima rezultatom 2:1, na kraju je domaća momčad sve okrenula u svoju korist te su u konačnici slavili teniskom rezultatom – 6:4.

Prvo ime gostiju bio je Andrija Balić, a on je u 73. i 83. postigao dva pogotka za novu momčad. Balić je odigrao cijelu utakmicu, novi trener ga je dosad koristio samo na mjestu polušpice, a za povjerenje mu je Splićanin uzvratio s četiri pogotka u posljednje tri utakmice.

Sve pogotke s utakmice Žilina - Banska Bistrica pogledajte OVDJE

Balić je prvo zabio u 21. kolu protiv Mikulasa (2:0), zatim je postigao odlučujući pogodak u gostujućoj pobjedi protiv Skalica (2:1), a nakon što je propustio ogled s Dunajskom Stredom budući da je njihov igrač, sad se i protiv Žiline upisao u listu strijelaca. I to dvaput!

Zanimljivo, Baliću ističe ugovor na kraju sezone te nije nemoguće da na ljeto ponovno promijeni sredinu. Prema informacijama Germanijaka, nekoliko klubova iz HNL-a prati usluge nekoć velike nade Hajduka, ali zasad nije poznato je li se Balić spreman u ovom trenutku vratiti u rodnu mu zemlju. Da ima dinamita u njegovim nogama, jasno se da zaključiti po partijama u dresu Banske Bistrice, a njegove bi kvalitete sigurno mnogi HNL klubovi objeručke i bez previše razmišljanja prihvatili. I vjerojatno ne bi pogriješili… (I.A.S.)



Tagovi

Andrija BalićSlovačkaSlovačka Fortuna liga

Ostale Vijesti