Lucas Peltier-USA TODAY Sports
Lucas Peltier-USA TODAY Sports

VIDEO Amerikanci na Pulišićev pogon do finala CONCACAF Lige nacija

Vrijeme Čitanja: 2min | pet. 16.06.23. | 09:46

Finale SAD – Kanada igra se u noći s nedjelje na ponedjeljak po srednjoeuropskom vremenu

Reprezentacije Kanade i SAD-a borit će se za naslov pobjednika nogometne Lige nacija za područje Sjeverne i Srednje Amerike te Kariba (CONCACAF), nakon što su u polufinalnim dvobojima odigranim u Las Vegasu Kanađani s 2-0 bili bolji od Panamaca, a Amerikanci s 3-0 nadigrali Meksikance.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Obje utakmice su odigrane na stadionu Allegiant, na kojem su prvo kanadski nogometaši golovima Jonathana Davida u 25. minuti (VIDEO)Alphonsa Daviesa u 70. minuti (VIDEO) svladali reprezentaciju Paname.

Lucas Peltier-USA TODAY SportsLucas Peltier-USA TODAY Sports

Potom su, u reprizi finala ovog natjecanja održanog prvi put prije dvije godine, američki nogometaši s uvjerljivih 3-0 pobijedili meksičku izabranu vrstu. Christian Pulišić je u 37. minuti iskoristio pogrešku meksičke obrane i pogodio za 1-0 (VIDEO), a u 46. minuti je američki Hrvat udvostručio vodstvo svoje momčadi na asistenciju Timothyja Weaha (VIDEO). Ricardo Pepi je u 79. minuti postavio konačnih 3-0. (VIDEO)

Obje su reprezentacije kraj dvoboja dočekale sa samo devetoricom igrača na terenu. Cesar Montes je dobio izravan crveni karton u 69. minuti, a u 71. minuti je na drugoj strani "pocrvenio" Weston McKennie. U 86. minuti su prije vremena u svlačionici završili Gerardo Arteaga s meksičke i Sergino Dest s američke strane.

Snimku iskričavog kraja utakmice pogledajte OVDJE (Sportklub).

U noći s nedjelje na ponedjeljak po srednjoeuropskom vremenu prvo će, točno u ponoć, Panama i Meksiko započeti utakmicu za treće mjesto (0.00), a od 2.30 sati će SAD protiv Kanade braniti naslov osvojen prije dvije godine.

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.


(Hina, G)


Tagovi

američka nogometna reprezentacijameksička nogometna reprezentacijakanadska nogometna reprezentacijanogometna reprezentaciaj PanameCONCACAF Liga nacija

Ostale Vijesti