Screenshot
Screenshot

VIDEO Aliyu zabio prvijenac u MLS-u, Kreilach upisao veliku pobjedu, Biuk među slabijima u remiju LAFC-a

Vrijeme Čitanja: 3min | ned. 09.07.23. | 08:19

Sjajna večer za nigerijskog napadača!

Ibrahim Aliyu je u svojem 11. nastupu u dresu Houstona napokon uspio stići do prvijenca u MLS-u. Dondedavni igrač Lokomotive, koji je prije svega tri mjeseca transferiran u Houston za 2.1 milijuna eura, zabio je u 45+2. minuti pogodak kojem je prethodila fenomenalna akcija u kojoj su igrači Dynama praktički ušetali u gol protivnika. Nigerijac je na kraju bio u pravo vrijeme na pravom mjestu, a iako je utakmica završila remijem (2-2), domaćin je bod proslavio kao pobjedu budući da su do njega stigli tek u 90+8.minuti kad je konačan rezultat postavio Franco.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Pogodak Aliyua pogledajte OVDJE (Arenasport)

Inter Miami je na domaćem terenu odigrao 2-2 protiv DC Uniteda, a taj bod im nije bio dovoljan da se maknu sa začelja tablice Istočne konferencije. Za Inter Miami ne samo da nisu igrali Messi i Busquets, već su zbog ozljede utakmicu propustili Jean, Yedlin, Mota i Negri pa tako ovaj remi i nije tako loš razultat. Pogotovo ne kad se uzme u obzir kako je ove sezone igrao Inter Miami i da su na terenu imali šest igrača koji su prošli kroz njihov omladinski pogon.

U noći sa subote na nedjelju na rasporedu je bilo čak 14 utakmica iz MLS-a. Ukupno se moglo vidjeti 43 pogotka, a tri su utakmice završile rezultatom 2-2. Prve dvije smo ranije naveli, a treća je ona u kojoj su snage odmjerili Charlotte i Cincinnati.

Domaći sastav, na čijem je golu jako dobar bio Kristijan Kahlina, je vodio 2-0 nakon prvih 45 minuta, ali su onda u nastavku sve prosuli pa je tako ogled završio remijem.

Kreilachov Real Salt Lake je s uvjerljivih 4-0 na domaćem terenu svladao Orlando City. Hrvat se ovog puta nije upisao u listu strijelaca, ali je baš kao i cijela momčad odigrao dobru utakmicu. Najbolji je svakako bio 24-godišnji Argentinac Pablo Ruiz koji je upisao hat-trick u asistencijama.

Za kraj spomenimo kako LAFC na domaćem terenu nije uspio svladati San Jose Earthquakes. Utakmica je završila rezultatom 1-1, a Stipe Biuk je za domaći sastav odradio 86.minuta. Nije to bila večer Splićanina budući da je bio jedan od najslabije ocjenjenih igrača LAFC-a pa je tako ostao na učinku od dva pogotka i jedne asistencije u 21 nastupu u MLS-u.




Tagovi

Ibrahim AliyuDamir KreilachStipe BiukMLS

Ostale Vijesti