REUTERS/Leonhard Simon
REUTERS/Leonhard Simon

VIDEO Ako ih je i bilo, Upamecano je riješio sve dvojbe. City u novom polufinalu ide po osvetu protiv Reala

Vrijeme Čitanja: 4min | sri. 19.04.23. | 22:55

Bavarci odigrali bolje nego u prvom dvoboju, ali dovoljno tek za neriješeni ishod.

Kako se i očekivalo nakon prvih utakmica, u polufinalu Lige prvaka očekuje nas repriza prošlosezonskog duela između Manchester Cityja i Real Madrida. Prolaz engleskog kluba čist je kao suza, no uvelike su ih u narednu fazu pogurale nevjerojatne pogreške Dayota Upamecana. Tragične reakcije francuskog stopera igrači Pepa Guardiole objeručke su prihvatili, kako na Etihadu, tako i na Allianz Areni. Iako je Bayern napadao i bio dominantniji veći dio utakmice, nedostatak klasnog napadača i problematični Upamecano bili su preveliki hendikepi. Više od 1:1 Bavarci nisu mogli, a Građani idu po svoje drugo finale u klupskoj povijesti.

Iako u prvih 45 minuta nismo vidjeli nijedan gol, daleko od toga da smo gledali uspavanku. Obje momčadi imale su nekoliko sjajnih prilika, Bayern je bio dominantniji, ali najveću prigodu imao je gostujući sastav. No, krenimo redom.

Bavarci su krenuli napadački, bez puno čekanja i ispitivanja snaga. Prodirali su s krila i ubačajima tražili visokog Choupo-Motinga. Nakon nekoliko sličnih pokušaja, prvi zicer dočekali smo u 17. minuti. Musiala je poslao izvrsnu loptu u prostor za brzog Sanea, koji se našao oči u oči s Edersonom, ali pucao pored lijeve vratnice. Nekoliko trenutaka kasnije, činilo se da je došao kraj nadanjima njemačkog prvaka. Haaland se sjurio prema Sommeru, a Upamecano ga neshvatljivo ruši. Sudac Clement Turpin odmah je pokazao izravan crveni karton sunarodnjaku, no aktivirao se VAR, pronašao zaleđe i spasio Upamecana.

U 24. minuti nova velika šansa za Sanea. Sjajno je po krilu probio Coman, poslao loptu u kazneni prostor, Ake se poskliznuo, ali umjesto da odmah puca, Sane se odlučio na povratnu loptu prema Goretzki, koji loptu šalje preko gola.

Najlošiji pojedinac utakmice na Etihadu bio je Dayot Upamecano, a u jednakom tonu nastavio je i na Allianz Areni. Gundogan je pucao s dvadesetak metara, lopta je okrznula Upamecana u ruku i Turpin je pokazao na bijelu točku, usput „nagradivši” 24-godišnjeg stopera žutim kartonom. Loptu je u ruke uzeo Erling Braut Haaland i poslao je nebu pod oblake. Promašaj koji je opet spasio Upamecana, no francuski stoper svejedno je ostavio katastrofalan dojam.

Penal Haalanda možete pogledati OVDJE. (Arenasport)

Novu priliku za domaći sastav vidjeli smo u 42. minuti. Sane je majstorijom izbacio obranu Građana, odložio na stranu za Comana, no njegov oštar udarac Ederson je boksao i otklonio opasnost.

Veliku gužvu vidjeli smo u zadnjoj minuti prvog dijela. Ponovno je Musiala skuhao opasnost pred golom gostiju, na koncu je prvo Choupo-Moting petom pucao, potom i Coman, no u oba navrata obrambeni blok je odradio svoje.

Treneri se u poluvremenu nisu odlučili na izmjene, tako da se u drugi dio krenulo s početnim snagama. Uvodnih 10 minuta nije nam donijelo pretjerana uzbuđenja, osim terenske inicijative domaćina. Bilježimo tek žuti karton Akea u 53. minuti, što je u tom trenu bila već sedma javna opomena Clementa Turpina.

Odlučujući trenutak utakmice vidjeli smo u 57. minuti. Prvo je veliku priliku propustio Bayern nakon što je Coman nanizao nekoliko igrača i oštro centrirao, no nitko od domaćih igrača u petercu nije ispratio, Stones je ispucao loptu na centar, De Bruyne je proigrao Haalanda koji se sjurio na Upamecana. Uslijedila je još jedna doista tragična reakcija stopera koji na Transfermarktu vrijedi 60 milijuna eura. Okliznuo se u najvažnijem trenutku i očistio put Norvežaninu koji drugi poklon nije oprostio i zakucao je loptu u gornji lijevi kut Sommerovog gola.

Gol Haalanda možete pogledati OVDJE. (Arenasport)

Primljeni gol u velikoj je mjeri primirio Bavarce, kojima je trebalo 17 minuta da ozbiljnije zaprijete gostima i to u trenucima kada su im za produžetke nedostajala četiri gola. U 74. minuti konačno su zatresli mrežu, no gol Tela poništen je zbog zaleđa.

U 77. minuti u igru je ušao i naš Josip Stanišić, koji je zamijenio Benjamina Pavarda.

Nijemci su do zasluženog gola stigli konačno u 83. minuti. Ake je igrao rukom prilikom ubacivanja Daviesa, a Turpin je nakon kratkog pregleda snimke pokazao na bijelu točku. Siguran realizator bio je Joshua Kimmich.

Bilo je to sve što su domaćini uspjeli napraviti, do kraja utakmice vidjeli smo tek žuti karton Stanišiću zbog prigovora. Bayern treću sezonu zaredom ispada u četvrtfinalu, City ide u novo polufinale, gdje ih očekuju prošlosezonski rivali iz iste faze. Lani je slavio Real, u međuvremenu se Manchester City pojačao za Haalanda. Jedno je sigurno - očekuje nas spektakl.

Bayern – Manchester City 1:1 (0:0)

Strijelci: 0:1 Haaland (57., De Bruyne), 1:1 Kimmich (83., pen.)

Stadion: Allianz Arena

Glavni sudac: Clement Turpin

Žuti kartoni: Cancelo, Upamecano, Kimmich, Pavard, Stanišić (Bayern), Ederson, Gundogan, Ake, Laporte (Manchester City)

Crveni kartoni: /



Tagovi

Liga prvakaBayernManchester CityErling HaalandDayot Upamecano

Ostale Vijesti