Jonathan Moscrop/NEWSCOM
Jonathan Moscrop/NEWSCOM

VIDEO AEK preokretom slavio u derbiju, Jedvaj ušao s klupe već u četvrtoj minuti za PAO

Vrijeme Čitanja: 2min | pon. 25.09.23. | 22:41

Panathinaikos se suočio s dodatnim problemom, budući da je u prvoj fazi utakmice - desetak sekundi nakon početnog udarca - Magnuson ozlijedio koljeno te ga je zamijenio Tin Jedvaj

AEK je velikim preokretom odnio 2-1 pobjedu u velikom derbiju 5. kola Superlige protiv Panathinaikosa. Podsjetimo, nekoliko sekundi prije početka utakmice navijači Panathinaikosa istaknuli su transparent podrške navijačima zagrebačkog Dinama. Nogometaši AEK-a otišli su u svlačionicu, ali je transparent odmah skinut i utakmica je počela sa samo 1-2 minute zakašnjenja.


Prouči cjelokupnu ponudu na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Đuričić je u 10. minuti strahovitim udarcem zabio za 1-0, ali su u 36. minuti Zuber i Pineda u 68. dali gol za preokret i tri boda gostima.

AEK koji se rano se našao u rezultatskom zaostatku popravljao je igru i stigao do velike pobjede. Obje momčadi su u susret krenule s puno izmjena, što je i logično s obzirom na umor od europskih utakmica prošlog četvrtka.

Panathinaikos se suočio s dodatnim problemom, budući da je u prvoj fazi utakmice - desetak sekundi nakon početnog udarca - Magnuson ozlijedio koljeno te ga je zamijenio Tin Jedvaj, a za islandskog braniča strahuje se da je pretrpio ozbiljnu ozljedu, no sve će se razjasniti tek iza pretraga.

U 10. minuti Ioannidis je pronašao Đuričića u petercu i udarcem iz voleja iz vrlo teške pozicije iznenadio Stankovića za 1-0. AEK se ubrzo podigao i u 35. minuti naplatio svoj trud kada je Zuber udarcem poslao loptu u mrežu.

U drugom poluvremenu slika se promijenila, Panathinaikos je preuzeo dominaciju i presingom tražio put prema Stankovićevom golu, ali AEK je tražio protunapad i pronašao ga - u 70. minuti! Zuber je poslao dodavanje za Pinedu koji je uskočio između braniča Panathinaikosa i pogodio za 1-2.

PAO je na ljestvici i dalje ispred AEK-a, na trećem mjestu s devet bodova, dok je AEK s bodom manje na mjestu ispod, vodeći je Olympiacos. (eg)

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.



Tagovi

Tin JedvajAEKPanathinaikos

Ostale Vijesti