Miroslav Lelas/PIXSELL
Miroslav Lelas/PIXSELL

Viceprvak protiv prvaka na otvaranju drugog dijela HMNL-a, Uspinjača Gimka ima imperativ pobjede

Vrijeme Čitanja: 3min | pet. 12.01.24. | 08:51

S današnjim utakmicama između Futsal Pule i Torcide te derbijem između Olmissuma i Futsal Dinama započinje proljetni dio HMNL-a.

Već prvi dan nastavka HMNL-a očekuje nas pravi prvenstveni derbi između viceprvaka Olmissuma i prvaka Futsal Dinama koji su u prošloj godini odigrali sedam utakmica. Olmissum je slavio samo jednom, u prvoj utakmici finala, a Dinamo u preostale tri čime su Purgeri stigli do prve titule. Dinamo je, potom, nakon boljeg raspucavanja šesteraca pobijedio Olmissum u polufinalu Superkupa, a Plavi su s uvjerljivih 6-1 svladali Omišane u prvom kolu prvenstva. Prema tome, Omišani se žele revanširati Zagrepčanima za pet uzastopnih pobjeda, a s trijumfom bi pobjegli Dinamu na četiri boda zaostatka. Frane Despotović danas neće moći računati na ozlijeđenog Josipa Jurlinu, dok će Matija Đulvat imati sve igrače na raspolaganju.

Odigraj na svoje favorite u širokoj ponudi na Germaniji (Igraj odgovorno, 18+)

Ni Dinamo ni Olmissum (za sada) nisu mijenjali kadar u odnosu na prvi dio sezone. Utakmica u Omišu počinje u 20 sati uz izravni televizijski prijenos na MAXSportu.

Prva utakmica u 2024. odigrat će se dva sata ranije, u SD Mate Parlov između lidera prvenstva Futsal Pule i šeste Torcide koja je odigrala sjajan prvi dio sezone i nalazi se na dosta dobroj poziciji u odnosu na konkurente u borbi za ostanak. Futsal Pula na zimu je ostala bez italobrazilca Renoldija koji je u prvom dijelu sezone postigao dva pogotka, jedan od njih upravo Torcidi u prvom kolu koje je završilo 7-3 pobjedom Pule. U kadru Torcide nije bilo promjena.

Uspinjača Gimka u subotu igra ključnu utakmicu u borbi za ostanak. Zagrebački sastav je posljednji s dva boda, pet manje od pretposljednje Crnice, a u SD Dubrava u subotu dočekuje Vrgorac protiv kojeg je Uspinjača Gimka osvojila jedan od svojih dva osvojena boda. Vrgorac ima osam bodova, i zagrebački sastav bi pobjedom Vrgorčanima stigao na 'samo' -3. Gimka je napravila neke rošade za vrijeme zimske pauze. Klub su napustili golman Miron Kobašević i desni bek Luka Davidović, a stigli su Vinko Vardić iz Futsal Gorice, Bruno Kovačić iz Novog Marofa, a redove je pojačao i povratnik Bruno Jakovljević.

Vrgorcu 'gori pod nogama' i uprava kluba iz Tinovog grada nije željela ništa prepustiti slučaju. Sašu Subotića, koji je prešao u Crnicu, na klupi je zamijenio Ante Kraljević koji je do sada obnašao funkciju pomoćnog trenera kluba. Vrgorcu se na jesen ozlijedio prvi vratar Senad Poračanin, a zamijenio ga je donedavni vratar Universitasa Mate Vrdoljak, a onda je vrgorački prvoligaš objavio vijest kako je u klub stigao Brazilac Antonio Lucas Sousa Araujo 'Lukita'.

U subotu će se sučeliti makarsko Novo Vrijeme i Osijek koji je s dvije pobjede u posljednja dva kola skočio na sedmo mjesto ljestvice. Nakon dosta odlazaka prošlog ljeta, Makarsku je na zimu napustio, prema informacijama CROfutsala, Marin Sesar i pojačao - Osijek! No, zanimljivo, klubovi su se dogovorili kako Sesar može pojačati Bijelo-plave tek nakon međusobnog susreta. Osijek je dobio inače novog sponzora i očekuje se da će se do kraja prijelaznog roka Bijelo-plavi dodatno pojačati s ciljem da zadrže poziciju koja vodi u doigravanje.

Jedina utakmica u nedjelju odigrat će se u nedjelju između pretposljednje Crnice i drugoplasiranog Squarea u Šibeniku. Square je u prvom susretu slavio s 4-0 i najavio odličnu sezonu u kojoj su, za sada, izgubili samo sedam bodova. No, dok se dubrovački prvoligaš za sada nije pojačao, Crnica je u lov na ostanak krenula s novim trenerom. Dugogodišnjeg stratega Šibenčana Mladena Pericu zamijenio je dojučerašnji trener Vrgorca Saša Subotić. Šibenik je napustio i Josip Radić, a očekuje se da će se Crnica do kraja prijelaznog roka dodatno pojačati. (N.R.)



Tagovi

Futsalfutsal1.HMNLHMNLFutsal DinamoMNK Futsal DinamoMNK OlmissumOlmissumDinamo ZagrebMNK TorcidaFutsal Pula

Ostale Vijesti