REUTERS/Alberto Lingria
REUTERS/Alberto Lingria

Veznjak Rome prvi u povijesti zabio u Ligi prvaka, Europskoj ligi i Konferencijskoj ligi

Vrijeme Čitanja: 2min | pet. 17.09.21. | 09:10

Ovo je uspjelo samo njemu

Roma je sinoć s Olimpica ispratila CSKA Sofiju s pet golova, a primili su tek jedan. Bila je to inspirativna večer momčadi Jose Mourinha koji nije bio zadovoljan sinoćnjom utakmicom.

„Nismo igrali dobro. Stvaramo pravu momčad, ali nije mi se svidjelo kako smo danas igrali“, izjavio je Portugalac nakon utakmice, ali bez obzira što govorio pobjeda od 5:1 je tu.

Zabijali su Pellegrini (25', 62'), El Shaarawy (38'), Mancini (82') i Abraham (84') dok je goste u privremeno vodstvo doveo Carey (10'). Uz pobjedu, vrijedi istaknuti i dvostrukog strijelca Lorenza Pellegrinija. Naime, Romin veznjak sinoć je uspio što još nijedan nogometaš nije.


S ova dva gola postao je jedini igrač koji je zabijao u sva tri europska klupska natjecanja. Prvi gol u europskim natjecanjima zabio je u Europskoj ligi protiv bečkog Rapida, a završilo je 2:2. Bilo je to u studenom 2016. godine, a Talijan je tada branio boje Sassuola s kojim je te godine završio zadnji u grupi F iza Genka, Athletica i Rapida.

U Romu je stigao na ljeto 2017. godine, a u Ligi prvaka je za Romu zabio u sezoni kasnije. Bilo je to isto u studenom samo 2018. godine i protiv moskovskog CSKA kada su slavili s 2:1 u gostima. Roma je u toj sezoni dogurala do 1/16 finala Lige prvaka gdje je ispala od Porta.

S ova dva zgoditka sinoć Pellegrini je ispisao povijest postavši tako prvi i trenutno jedini igrač koji je zabijao u svim UEFA natjecanjima. 


Tagovi

Konferencijska ligaEuropska ligaLiga prvakaLorenzo Pellegrini

Ostale Vijesti