REUTERS/Gonzalo Fuentes
REUTERS/Gonzalo Fuentes

Veznjak PSG-a o Superligi: "Obavijestite bogate da kradu najljepši sport na planeti"

Vrijeme Čitanja: 2min | pon. 19.04.21. | 13:05

Pljušte kritike sa svih strana na novo natjecanje bogatih klubova

Vijest o osnivanju europske Superlige u kojoj bi se natjecali elitni klubovi i isključili iz UEFA-inih natjecanja odjeknula je sportskim svijetom. Službena objava naišla je na mnoštvo kritika klubova, navijača i brojnih ikona nogometa. Kao inicijatori istaknuti su Juventus, Milan, Real Madrid, Barcelona, ​​Liverpool i Manchester United, a uz podršku Manchester Cityja, Arsenala, Tottenhama, Chelseaja, Atletico Madrida i Intera. Spreman je i proračun od čak 5.000.000.000 eura.

Među onima koji su odbili sudjelovanje u ovom projektu su njemački velikani Bayern i Borussija Dortmund, a njima se pridružio i francuski PSG. Predsjednik Parižana, Nasser Al-Khealiffi član je izvršnog odbora UEFA-e, a osim toga, dio je organizacijskog odbora SP u Kataru 2022. godine, stoga je jasno zašto je on bio protiv formiranja takvog natjecanja.


Brojnim kritičarima ovog formata natjecanja pridružio se veznjak PSG-a Ander Herrera. Španjolac je na društvenim mrežama objavio emotivnu poruku u kojoj objašnjava svoj stav protiv Superlige.

„Zaljubio sam se u nogomet, u nogomet navijača, sa snom da vidim ekipu za koju navijam da se natječe protiv najvećih. Ako ova europska Superliga napreduje, ti snovi prestaju, prestat će iluzije navijača momčadi koje nisu divovi da mogu pobijediti na terenu natječući se u najboljim natjecanjima. Volim nogomet i ne mogu o tome šutjeti, vjerujem u poboljšanu Ligu prvaka, ali obavijestite bogate da kradu ono što su ljudi stvorili, a to nije ništa drugo do najljepši sport na planeti.“, napisao je 31-godišnji Ander Herrera na društvenim mrežama koji je u Pariz stigao besplatno iz Manchester Uniteda 2019. godine, a u karijeri je igrao još za Zaragozu i Athletic Bilbao.


Tagovi

PSGAnder HerreraSuper ligasuper league

Ostale Vijesti