Jarni želi odvesti ponajboljeg veznjaka 2.HNL u Indiju

Vrijeme Čitanja: 2min | sub. 04.01.20. | 11:33

Legendarni Vatreni će mu biti trener.

Njegov novi klub trebao bi postati North East United, a glavni trener sedmoplasiranog kluba prve indijske lige je legendarni lijevi bek Vatrenih i nekadašnji igrač Real Madrida i Juventusa, Robert Jarni.

Ono što je posebno zanimljivo je činjenica kako u Indiji prvenstvo traje do kraja ožujka, a u velikom broju slučajeva mnogi klubovi nakon odigrane sezone puste igrače da slobodno pronađu novi angažman.

Monjac bi tako, kad bi se sve zvijezde posložile, mogao sljedeća dva – dva i pol mjeseca provesti u Indiji, a jednako tako bi kraj sezone, kada bi Orijent trebao voditi veliku borbu s Šibenikom oko direktnog ulaska u prvu ligu, mogao dočekati u dresu 100-godišnjaka sa Sušaka. Ako ovo nije win – win situacija, onda stvarno ne znamo što je…

Nadalje, Monjac ne bi bio jedini Hrvat u svojoj momčadi budući da bije NorthEast Uniteda brani i Mislav Komorski, nekadašnji igrač Dinama koji je u Indiju došao iz zaprešićkog Intera.

Valja istaknuti kako je Monjac ove sezone zabio pet pogodaka u 2.HNL, a ujedno je i prvi asistent lige. Njegov Orijent trenutno drži drugo mjesto s bodom više od trećeplasiranog Rudeša, dok im vodeći Šibenik bježi okruglih 10 bodova.

Iako bi ovaj transfer bio jako zanimljiv svim nogometnim zaljubljenicima u Lijepoj našoj, dopredsjednik Orijenta Marinko Koljanin u razgovoru za Germanijak odbacio je mogućnost prodaje mladog veznjaka budući da taj transfer, barem u ovakvim okolnostima, nema previše smisla:

"Mi radimo kao što smo radili i do sada. Drago nam je da postoji interes za našim igračima, ali u ovom trenutku ipak nema smisla da Monjac ode u Indiju. Robert Jarni traži igrača na tri mjeseca budući da prvenstvo tamo traje do kraja ožujaka, a mi bi tako više izgubili nego dobili ukoliko do transfera dođe", rekao je Koljanin pa nastavio:

"Jasno, vidjet ćemo kao će se situacija dalje razvijati. Mi znamo kako moramo dalje i koji su naši ciljevi, nećemo raditi nagle odluke i sve što se dogodi u skorijoj budućnosti biti će samo kako bi interesi kluba bili zadovoljeni", ističe dopredsjednik kluba.

"U ovom trenutku nemamo nikakvih ponuda za naše igrače, a što se tiče ulaznih transfera ponavljam - samo mladi nas zanimaju. Aktivni smo na tržištu, pratimo razvoj situacije, ali ni u kojem slučaju nećemo žuriti s nekim odlukama", zaključio je drugi čovjek 100-godišnjaka sa Sušaka.

Monjac je izdanak riječke škole nogometa, a seniorski nogomet igrao je za Zavrč, Dravu i Opatiju, da bi onda u ljeto 2018. godine kao slobodan igrač stigao u Orijent iz Nafte 1903.

Podsjećamo, Orijent je 2019. godine proslavio svoju stotu godišnjicu postojanja, a o tome ste već imali prilike čitati na Germanijaku.

POVRATAK NA NASLOVNICU

(foto: nk-orijent.com)

 


Tagovi

Mateo MonjacOrijentNK OrijentNK Orijent 19192.HNLIndijaNorth East UnitedRobert Jarnitransferitransferi uživoZimski prijelazni rok

Ostale Vijesti