Foto: Robert Matić / hajduk.hr
Foto: Robert Matić / hajduk.hr

Veznjak Hajduka odlazi na posudbu u BiH

Vrijeme Čitanja: 2min | uto. 21.02.23. | 08:43

U prvom dijelu sezone skupio je skupio tek četiri nastupa u HNL-u.

Nije se Tino Blaž Lauš naigrao na posudbi u Istri 1961 u prvom dijelu ove sezone. U Pulu je stigao iz Hajduka, ali je nakon pola godine odlučio spakirati kofere i vratiti se u rodni mu Split. Budući da je ugovorno vezan za Bile još godinu i pol dana, u njegovom se slučaju tražilo rješenje kako ne bi jednu cijelu polusezonu proveo kao član nepopularne družine TNT (trenira – ne igra – trenira). Iz susjedne BiH stižu informacije kako će Lauš uskoro osjetiti čari njihove Premijer lige, a sportsport.ba otkriva kako će njegov novi klub biti Velež.

Rođeni se u ovom trenutku nalaze na šestom mjestu u BiH Premijer ligi. Ove zime su se pojačali Brazilcem Wallaceom koji se nije pretjerano istaknuo u Gorici, a u klub su stigla i dva nekadašnja Farmaceuta – Nedim Hadžić koji je posljednji angažman imao u Radomlju i Marko Karamarko koji je stigao iz Croatije iz Zmijavaca.

Velež bi uskoro trebao napustiti Franae Ikić, bivši U21 reprezentativac Hrvatske, a do daljnjeg će utakmice 'svojeg' kluba s tribina gledati Haris Ovčina koji nije dogovorio potpisao novi ugovor s klubom. Ovčinu se prije nešto više od godinu dana povezivalo s Rijekom, ali brzo se pokazalo kako priča nema uporišnu točku.

Prošlu sezonu Lauš je proveo na posudbi u Posušju pa se može reći kako mu nogomet u BiH nije nešto novo. U Puli je htio steći HNL iskustvo, ali budući da je skupio tek četiri prvoligaška nastupa u zeleno-žutom dresu (te još dva u Kupu), njegov odlazak iz kluba bio je očekivan ishod.



Tagovi

Tino Blaž LaušVelež MostarHajdukIstra 1961posudba

Ostale Vijesti