Goran Kovacic/PIXSELL
Goran Kovacic/PIXSELL

Veznjaci Rijeke su na cijeni: Lepinjicu prate velikani, ali prelazak Lončara u Serie A je puno izgledniji

Vrijeme Čitanja: 2min | pon. 21.06.21. | 08:00

Reprezentativac BiH spominjao se u kontekstu mogućeg pojačanja Empolija, Monze i Norwicha, a sad se u utrku uključio još jedan klub.

Iza Stjepana Ločara je još jedna dobra sezona. Reprezentativac Bosne i Hercegovine prije tri godine stigao je u Rijeku, a gotovo se odmah po dolasku nametnuo i postao starter. Igra dobro, iz godine u godinu sve bolje, a sve to nije prošlo nezapaženo.

Damir Mišković nebrojeno je puta ponovio kako Rijeka živi od prodaje, a igrač na kojem se očekuje najveća zarada ovog ljeta je baš Lončar. Dionice su mu sad dosta visoke, jer Rijeka je odigrala pristojno u Europi, sezonu su okončali na trećem mjestu 1.HNL, a Lončar je jednako kvalitetno pokrivao nekoliko pozicija u veznoj liniji.

Po završetku sezone, krenule su stizati informacije kako veznjaka Rijeke prate, a i žele u svojim redovima, brojni klubovi iz najboljih svjetskih liga.

Prvo se pisalo o interesu Monze, zatim se u priču uključio Empoli, da bi prije svega nekoliko dana odjeknula priča kako bi Lonačara volio dovesti i novi/stari član Premier lige, Norwich. Iako je na prvu ta opcija djelovala veoma realno jer bi se sigurno pokušala smanjiti odšteta svojevrsnom kombinacijom prema kojoj bi na Rujevici trajno ostao Josip Drmić, engleski mediji uskoro su pojasnili kako od cijelog posla neće biti ništa.

Nije dugo trebalo čekati da za Lončara zagrize još neki klub. Naime, kako javlja talijanski Corriere dello Sport, veznjak Rijeke bi lako moguće mogao karijeru nastaviti u Veroni. Novi trener Di Francesco traži pojačanja u veznoj liniji, a navodno je ime Stjepana Lončara na vrhu liste prioriteta. Uostalom, Verona je zadovoljna poslom kojeg su odradili s Riječanima prije godinu dana kad je u njihov klub stigao vratar Ivor Pandur, a njegovo se dovođenje – barem zasad – pokazalo kao veoma pametan zalog za budućnost.

Rijeka i Verona dugi niz godina gaje dobre odnose. Da se nije pojavio brazilski velikan Palmeiras, gotovo pa sigurno bi Moises završio u redovima talijanskog kluba. Jednako tako, Gavranović je bio jedan od igrača kojeg je Verona htjela povući u svoje redove, ali je na kraju klub bolje prošao u dogovoru s Dinamom.

Spomenimo kako Lončar ima i hrvatsku putovnicu što mu olakšava potencijalni transfer u Italiju, a veznjak koji je ugovorno vezan za Rijeku još dvije sezone ima trenutnu tržišnu vrijednost od 2,5 milijuna eura. Nagađa se, baš bi taj iznos bio zadovoljavajući za Miškovića i ostatak društva kako bi podigli palac gore poslu o kojem posljednjih nekoliko dana spekuliraju talijanski mediji.


Tagovi

Stjepan Lončarnogometni transferitransferiLjetni prijelazni rokHNK RijekaRijeka

Ostale Vijesti