REUTERS/Toussaint Kluiters
REUTERS/Toussaint Kluiters

Veteran Robben upisao dvije asistencije i izjavom zagolicao maštu Nizozemaca

Vrijeme Čitanja: 2min | ned. 09.05.21. | 16:12

Zaigrao je od prve minute u razbijanju Emmena

Prošlog Arjen Robben vratio se iz igračke mirovine i potpisao za dječački klub Groningen. Ipak, njegov povratak nije bio toliko romantičan koliko se očekivalo, au tome su srpiječile teške ozljede.

Za klub je ove sezone upisao tek pet nastupa, a danas se vratio u stilu zaigravši od prve minute.

Njegov Groningen pomeo je Emmen u gostima s 4:0, a nizozemski velikan upisao je prvi susret od prve minute od rujna prošle godine i dva puta asistirao. Poveli su golom Barta van Hintuma u 28. minuti, a onda je s dva dodavanja Robben počastio Alessija Da Cruza u 52. i 62. minuti, dok je posljednji gol za 4:0 postigao Abraham u 81. minuti.


37-godišnji Nizozemac posljednju asistenciju upisao je 2018. godine igrajući za Bayern, a za Groningen je prije ove utakmice danas asistirao davne 2002. godine.

Nakon utakmice oduševio je nizozemsku javnost da će se odazvati pozivu izbornika Franka de Boera ako ga pozove na Euro.

„Ako me pozove odazvat ću se. Bilo bi lijepo, ali trebate biti realni, zdravi i sposobni raditi razliku za takvu momčad. Oranje su ipak nešto veliko. Negdje u mojim najluđim snovima, Europsko prvenstvo je moguće. Tada morate biti vrlo oprezni jer opet vidim naslove kako lete. Ne kažem sada: želim poći, ali: kad on nazove, kažem da.“, izjavio je Robben koji je posljednji nastup za Oranje upisao u listopadu 2017. godine kada je s dva zgoditka u pobjedi od 2:0 srušio Šveđane.


Tagovi

Arjen Robben

Ostale Vijesti