Marko Mrkonjic/PIXSELL
Marko Mrkonjic/PIXSELL

Very nice: Dinamo raskinuo s 26-godišnjim veznjakom, karijeru nastavlja u Kazahstanu

Vrijeme Čitanja: 2min | sri. 19.01.22. | 14:16

Prvi dio sezone proveo je u Željezničaru gdje je bio standardan prvotimac.

Mate Crnčević napustio je Dinamo i karijeru nastavlja u kazahstanskom prvoligašu Aktobeu.

26-godišnji Metkovac je s novim klubom potpisao jednogodišnji ugovor, a u Dinamo je došao iz Hrvatskog dragovoljca u siječnju 2021. godine. Proljetni dio prošle sezone igrao je za drugu momčad, da bi od početka ove sezone bio na posudbi u Željezničaru. Dinamo je s njim raskinuo ugovor, Crnčević je postao slobodan igrač pa tako bez odštete odlazi u Kazahstan.

Centralni veznjak je svojevremeno igrao za U-15, U-16 i U-17 reprezentaciju Hrvatske, a najdulje je branio boje Cibalije čiji je član bio tri godine.

Ove sezone bio je standardan u momčadi koju je vodio Tomislav Ivković, a Željezničar je nakon jesenskog dijela sezone šesta momčad Premijer lige BiH s 26 osvojenih bodova, čak 22 manje od vodećeg Zrinjskog.

Aktobe je peterostruki prvak Kazahstana, a prije Crnčevića je za spomenuti klub igrao i Hrvoje Miličević, danas član AEK Larnace.

Njegov novi klub je prošlu sezonu okončao na petom mjestu tamošnjeg prvenstva. Prvak je bio Tobol, ovosezonski krvnik Hajduka u Europskoj ligi, drugo mjesto pripalo je Astani, klubu u kojem već godinama na visokoj razini igra Marin Tomasov, dok je na trećem mjestu bio Kairat Almaty koji je dogurao do Konferencijeske lige, ali se momčadi za koju igra Dino Mikanović tamo nije proslavila budući da su uspjeli osvojiti svega dva boda.

Crnčević je tako postao peti Hrvat u Kazahstanu, a osim prethodno spomenutih Mikanovića i Tomasova u ligi su još Luka Šimunović (Astana) te Ivan Graf (Shakhter Karaganda).


Tagovi

Mate CrnčevićDinamo ZagrebAktobeKazahstan

Ostale Vijesti