REUTERS/Manaure Quintero
REUTERS/Manaure Quintero

Venezuela mora platiti bivšem izborniku tri milijuna dolara

Vrijeme Čitanja: 1min | pet. 02.02.24. | 10:35

Prema pisanju venezuelanskog tiska, otpušten je nakon što su tijekom revizije otkrivene "nepravilnosti" vezane za Pascuala Lezcana, trenerove 'desne ruke'

FIFA je odlučila da Venezuela mora platiti gotovo tri milijuna dolara (2,77 milijuna eura) svom bivšem izborniku Argentincu Joséu Pekermanu kao odštetu nakon njegove smjene s izborničke dužnosti u ožujku 2023.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Venezuelanski nogometni savez (FVF) "će platiti" Pekermanu 1,71 milijun dolara za "dužnu naknadu", plus pet posto godišnjih kamata od 23. kolovoza 2023. do podmirenja duga, i 1,14 milijuna dolara u "kazni", navodi se u pojašnjenju FIFA-ine odluke od 6. studenog.

Nakon 15 mjeseci na čelu venezuelanske reprezentacije, Pekerman (74) je napustio zemlju uoči početka kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo 2026. godine.

Prema pisanju venezuelanskog tiska, otpušten je nakon što su tijekom revizije otkrivene "nepravilnosti" vezane za Pascuala Lezcana, trenerove 'desne ruke'.

Dolazak bivšeg izbornika Kolumbije (Svjetsko prvenstvo 2014. i 2018.) i Argentine (Svjetsko prvenstvo 2006.) pobudio je velika očekivanja u Venezueli, jedinoj zemlji Conmebol-a koja se nikada nije kvalificirala za svjetsko prvenstvo.

Trostruki svjetski prvak s argentinskom reprezentacijom do 20 godina, Pekerman je naslijedio Portugalca Joséa Peseira, koji je podnio ostavku navodeći kao razlog dug za plaću od 14 mjeseci, koji je naknadno podmiren.

Pekermana je zamijenio jedan od njegovih pomoćnika i sunarodnjak Fernando 'Bocha' Batista, koji je dobro započeo kvalifikacije za Conmebol (4. mjesto nakon 6 od 18 kola), uključujući remi (1-1) s Brazilom.

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.

(Hina)


Tagovi

Jose Pekermanvenezuelanska nogometna reprezentacijaFIFAVenezuela

Ostale Vijesti