JENNIFER LORENZINI/Action Images
JENNIFER LORENZINI/Action Images

Venezia opet rutinski poražena, Inter preokrenuo Veronu (VIDEO)

Vrijeme Čitanja: 3min | pet. 27.08.21. | 21:29

Navijači Udinesea danas će lijepo spavati jer je njihova momčad, barem večeras, vodeća momčad Serie A.

Prvu utakmicu drugog kola Serie A na Dacia Areni odigrali su Udinese i Venezia. Domaći sastav upisao je rutinsku pobjedu protiv novog prvoligaša rezultatom 3:0, a pogotke su zabijali Pussetto (29'), Deulofeu (70') i Molina (90+3').

Od prvog do posljednjeg sučevog zvižduka bila je to jednosmjerna ulica u kojoj su svi na stadionu i oni pred malim ekranima vidjeli da se na njenom kraju vidi samo jedna stvar – pobjeda domaćeg sastava. Gottijeva momčad izašla je na teren u naizgled defenzivnom sustavu 3-5-1-1, ali u fazi napada Udinese je ponekad djelovao kao da igraju u formaciji 3-1-2-3-1.

S druge strane, naizgled ofenzivnih 4-3-3 zapravo je bilo 4-5-1. U tom je sustavu Venezija odigrala veći dio ovog susreta kojeg je potpuno zasluženo izgubila.

Domaćin je svjesno prepustio gostima posjed, ali svaku i najmanju pogrešku su itekako kažnjavali. Imali su nekoliko ozbiljnih prigoda u samom startu utakmice, ali su do pogotka došli tek nakon pola sata igre. Točnije, minutu ranije.

Bila je to školska kontra domaćina kojoj je po desnoj strani povukao Molina, njegov ubačaj ide ravno na prsa Pussetta koji lijepo prima taj ubačaj prsima, a potom i rutinski zabija za vodstvo svoje momčadi – 1:0

Pogodak za vodstvo Crno-bijelih pogledajte OVDJE

 Iako je uslijedilo zatišje, barem što se tiče zabijanja pogodaka, utakmica je bila sve samo ne nezanimljiva.

U nastavku su prvi zaprijetili gosti preko Okerekea u 52. minuti, da bi dvije minute kasnije strijelcu prvog pogotka zbog nedozvoljene situacije opravdano bio poništen pogodak za 2:0.

Venezia je dva puta dobro zaprijetila u 67. i 69. minuti, ali poznato nepisano nogometno pravilo glasi – ne zabiješ, dobiješ!

I to se dogodilo gostima.

Izgubili su loptu 25 metara od svog gola, prvi pokušaj domaćeg sastava brani Lezzerini, ali je španjolski krilni napadač najbrži na odbijenoj lopti i rutinski povećava vodstvo Udinesea – 2:0

Pogodak nekadašnjeg igrača Barcelone pogledajte OVDJE

Do kraja utakmice vidjeli smo još jedan dobar pokušaj Pussetta, a kad su svi mislili kako će utakmica završiti rezultatom 2:0, u trećoj minuti sudačke nadoknade svoju izvrsnu utakmicu je pogotkom okrunio argentinski desni bek Miolina koji je prvo osvojio loptu, onda u punom sprintu ušao u sredinu i lijepim udarcem svladao gostujućeg čuvara mreže – 3:0

Pogodak Moline pogledajte OVDJE

Simpatizeri momčadi iz Udina večeras će sigurno lijepo spavati jer je Udinese, barem večeras, vodeća momčad Serie A. S druge strane, Venezia mora pojačati svoje redove ako misle nešto ozbiljnije napraviti u elitnom razredu talijanskog nogometa, a ne tamo plesati samo jedno ljeto.

U drugoj utakmici dana Verona je na domaćem terenu ugostila branitelja naslova, milanski Inter. Domaćin je poveo preko Ilića već u 15. minuti, a taj je rezultat stajao na semaforu sve do 47. minute kad je stvari na početak vratio Martinez.

Pogodak Ilića pogledajte OVDJE

Izjednačujući pogodak Intera na ovom ogledu pogledajte OVDJE

U nastavku, nije to bila ista Verona kao iz prvih 45 minuta. Gosti su u potpunosti zagospodarili terenom, a svoju bolju igru okrunili su u 83. minuti kad je svoj prvi pogodak za Nerazzurre postigao novi igrač Correa.

Isti je igrač svoj drugi pogodak na utakmici zabio u sudačkoj nadoknadi, a asistencija za taj pogodak piše se Barelli.

Prvi pogodak Corree pogledajte OVDJE

Argentinčev drugi pogodak pogledajte OVDJE

2. kolo Serie A

Udinese – Venezia 3:0 (Pussetto 29', Deluofeu 70', Molina 90+3')

Verona - Inter 1:3 (Ilić 15' / Martinez 47', Correa 83', 90')



Tagovi

UdineseVenezia FCSerie Aizvještaj

Ostale Vijesti