Veliki problemi za Gračana: Otpala dvojica iz udarne postave

Vrijeme Čitanja: 2min | pon. 03.09.18. | 10:49

Ukupno su petorica otkazala dolazak zbog ozljede.

Hrvatska nogometna reprezentacija do 21 godine danas se okuplja u Zagrebu te će u Svetom Martinu na Muri započeti pripreme za iznimno važan kvalifikacijski susret protiv Bjelorusije. U ovaj susret Hrvatska ulazi kao drugoplasirana s 16 bodova, tri manje od vodeće Grčke. Do kraja kvalifikacija još su tri kola, a Hrvatsku očekuju još gostovanje kod San Marina, te domaći susret protiv Grčke 12. listopada na stadionu Aldo Drosina u Puli. Ako sve prođe prema očekivanjima, to će biti izravan dvoboj za prvo mjesto, iako treba naglasiti da će prije toga Grci ići na teško gostovanje kod Češke.

Na Europsko prvenstvo koje se igra u Italiji i San Marinu, plasirat će se devet pobjednika grupa, dok će četiri najbolje drugoplasirane reprezentacije ići u baraž, koji će dati posljednja dva sudionika EURO-a. Hrvatska tu jako dobro kotira i ako upišemo pobjede protiv Bjelorusije i San Marina (bodovi protiv posljednjeg iz grupe se brišu, no postoji još teoretska šansa da San Marino završi ispred Moldove), to bi već trebalo biti dovoljno barem za baraž, kao rezervnu opciju ako ne uspijemo osvojiti grupu ispred Grčke. Prije dvoboja s Hrvatskom, Bjelorusija će prvo odraditi gostovanje kod Moldove.

> ODIGRAJ Moldova - Bjelorusija

 

Nažalost, izbornik Nenad Gračan suočio se s tri otkaza zbog ozljeda. Prvo je otkazao golman Lokomotive Ivo Grbić, koji se s Josipom Posavcem iz Hajduka trebao boriti za"jedinicu". Umjesto Grbića pozvan je Dinko Horkaš iz Dinama.Zatim je otkazao sjajni veznjak Kristijan Bistrović, jedno od najugodnijih iznenađenja ruske lige. Bistrović je u dresu CSKA Moskve neizostavan član početne postave, a ove je sezone u prvenstvu odigrao šest utakmica i upisao 2 gola i jednu asistenciju. Kao zamjena za njega, pozvan je Bojan Knežević. Osim njih, dolazak su zbog ozljeda otkazali Josip Bašić i Michele Šego iz Hajduka.

Posljednji otkaz stiže iz Salzburga. Standardni stoper Red Bulla Marin Pongračić otkazao je dolazak zbog ozljede, a umjesto njega je Gračan pozvao Tomu Bašića, koji je za Bordeaux upisao dva nastupa u Ligue 1.

 
 

Za dvoboj u Bjelorusiji kandidiraju Josip Posavec (Hajduk), Dinko Horkaš (Dinamo), Filip Uremović (Rubin Kazan), Borna Sosa (Stuttgart), Ivan Šunjić (Dinamo), Duje Ćaleta-Car (Olympique Marseille), Filip Benković (Leicester City), Josip Brekalo (Wolfsburg), Nikola Vlašić (CSKA Moskva), Marin Jakoliš (Admira Wacker), Alen Halilović (Milan), Ivan Fiolić (Genk),  Nikola Katić (Rangers), Toma Bašić (Bordeaux), Bojan Knežević (Dinamo), Luka Ivanušec (Lokomotiva) i Robert Mudražija (Osijek).

 
(foto: Pixsell)

 


Tagovi

Kristijan BistrovićNenad Gračan

Ostale Vijesti