REUTERS/Russell Cheyne
REUTERS/Russell Cheyne

Veliki preokret Rangersa na HR pogon, Mamić asistirao i pocrvenio u remiju Žalgirisa i Bodø/Glimta, Qarabağ senzacionalno izbacio Fradi

Vrijeme Čitanja: 4min | uto. 09.08.22. | 22:00

Zanimljiv dan u kvalifikacijama za Ligu prvaka.

Ovog utorka na rasporedu je bilo čak 10 utakmica kvalifikacija za Ligu prvaka. Ona koja se igrala u najranijem terminu, između Žalgirisa i Bodo/Glimta, nije ponudila nikakvu senzaciju. Doduše, Žalgiris nije izgubio, utakmica je završila rezultatom 1:1, a prvo ime utakmice bio je Petar Mamić.

Prvo je nekadašnji igrač Dinama i Rijeke upisao asistenciju za vodstvo u 39. minuti (poentirao je Kyeremeh), zatim su se gosti u 51. minuti vratili preko Migishe, da bi četiri minute kasnije hrvatski lijevi bek zaradio izravno isključenje jer je kao posljednji igrač u obrani srušio strijelca jedinog pogotka gostiju.

Žalgiris je odigrao veoma dobro, ali 5:0 iz prve utakmice Norvežani nisu mogli propustiti. Osim Mamića, za domaći sastav nastupio je i Pavelić, dok su Duka i Tadić ostali na klupi.

Ciparski Apollon je također ispred sebe imao jednu nemoguću misiju za izvesti, ali oni u svojim redovima nisu imali Toma Cruisea da bi ista bila uspješna. Slavili jesu, nakon manje od 30 minuta na semaforu je bilo 2:0, ali od 27. minute do kraja utakmice rezultat se nije mijenjao. Za domaćina su zabijali Ongenda i Coll.

Viktoria Plzen je drugi put protiv Šerifa slavila rezultatom 2:1 pa tako s ukupnih 4:2 osigurala prolazak u daljnju fazu natjecanja. Stjepan Tomas nije uspio iznenaditi Čehe, iako su drugoj utakmici bili puno opasniji takmac. Šerif je imao više udaraca, kornera, posjed je bio na njihovoj strani… Ali, sve je to manje važno. Za domaćina su zabijali Kliment i Mosquera, a Akanbi za goste.

Valja naglasiti kako je Benfica s uvjerljivih 3:1 slavila na gostovanju u Danskoj s čime su s ukupnih 7:2 svladali Midtjylland. Fernandez, Henrique Araujo i Goncalves su zabijali za goste, a Sisto za domaćina. Iako je ovo bilo 'rutinsko odrađivanje posla', Petar Musa kod nije dobio priliku pokazati sve što može u dresu novog mu kluba.

Pravu senzaciju napravili su igrači Karabaga koji su u Budimpešti s visokih 3:1 svladali Ferencvaroš. Iako je Ozobić ostao na klupi, svih 90 minuta za goste je odradio Marko Vešović. Momčad Stanisalava Čerčesova odigrala je katastrofalnu utakmicu, nije nemoguće da nakon ovakve predstave ovo bude njegova posljednja utakmica na klupi Fradija. Za goste su zabijali Zoubir i Wadji u dva navrata, dok je u samoj završnici za goste zabio Traore.

Za kraj, poslastica. Iako su u prvom ogledu poraženi rezultatom 2:0 od Royale Union SG-a, nogometaši Rangersa u uzvratu su, vođeni sjajnim hrvatskim dvojcem Barišić - Čolak, uspjeli slaviti rezultatom 3:0!

Čolak je već u 10. minuti bio nadomak gola nakon što je njegov udarac glavom otišao tik iznad vratnice. s tim da se svakako valja pohaliti i sjajan ubačaj Engleza i kapetana škotske momčadi Jamesa Taverniera koji je za svoju momčad, kao desni bek, skupio 350 nastupa, 84 pogotka i 107 asistencija. Nestvarno.

Baš je on doveo svoju momčad u vodstvo. Igrala se 45. minuta kad je 30-godišnjak realizirao nastrožu kaznzu te je taj pogodak bio sjajan vjetar u leđa za domaću momčad prije odlaska na predah. U nastavku - rapsodija!

Popularni Čokigol zabio je u 58. minuti za vraćanje stvari na početak. Bio je tipični 'tip-in', s manje od metra od linije Čolak je uspio glavom postići pogodak, a na krilima njega Rangers je na kraju stigao i do trećeg pogotka.

Igrala se 79. minuta, asistencija se piše Borni Barišiću, a junak je bio Tillman. Royale Union SG, koji je lani ostao za koračić kratak u borbi za naslovom prvaka (što bi bila neviđena senzacija budući da su godinu ranije igrali u drugom rangu belgijskog nogometa), tako ostaje bez mogućnosti plasmana u Ligu prvaka,

Spomenimo kako su u 'ludim utakmicama' (ali ne kao onoj na Maksimiru) plasmane u daljnju fazu natjecanja izborili PSV i kijevski Dinamo koji su do doigravanja za Ligu prvaka stigli nakon produžetaka. Na Phillips stadionu slavi se De Jong, dok će navijačima Dinamo Kijeva danas biti kakav-takav osmjeh na licu zbog golova Vivčarnenka i Cignakova s kojim su na kraju uspjeli doći do pobjede. (ias)

Liga prvaka, 3. pretkolo

Utorak, 9. kolovoza

Žalgiris - Bodø/Glimt        1:1 (0:5)

Apollon – Maccabi Haifa 2:0 (0:4)

Viktoria Plzen – Šerif        2:1 (2:1)

Pjunik – Crvena zvezda   0:2 (0:5)

Midtjyilland – Benfica      1:3 (1:4)

Ferencvaros – Qarabağ   1:3 (1:1)

Dinamo – Ludogorec       4:2 (2:1)

PSV Eindhoven – Monaco          3:2 prod.(2:2) (1:1)

Sturm – Dinamo Kijev      1:2 prod. (1:0) (0:1)

Glasgow Rangers – R. U. St-Gilloise     3:0 (0:2)

Napomena: U zagradama su rezultati prvih utakmica

Parovi play-offa Lige prvaka:

Put prvaka:

Bodø/Glimt – Dinamo      16./24. kolovoza

Kopenhagen – Trabzonspor      16./24. kolovoza

Maccabi Haifa - Crvena zvezda

Qarabaq - Viktoria Plzen

Ligaški put:

Dinamo Kijev - Benfica

Rangers - PSV

*Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. Igraj odgovorno. 18+


Tagovi

QarabagŽalgirisKvalifikacije za Ligu prvakaBodo/GlimtPetar Mamić

Ostale Vijesti