REUTERS/David Klein
REUTERS/David Klein

Veliki preokret Burnleya poput Dinamova na Rujevici, Norwich slijedi Hrvatskog dragovoljca

Vrijeme Čitanja: 2min | sub. 30.04.22. | 19:02

Norwich ima 13 bodova manje od Burnleya i Leedsa i više ne može dohvatiti mjesta koja osiguravaju ostanak u društvu najboljih

Nogometaši Burnleya su 2:1 pobjedom na gostovanju kod Watforda do koje su stigli preokretom u završnici dvoboja napravili su veliki korak ka ostanku u Premier ligi, a taj je rezultat i teoretski izbacio iz lige Norwich City uz njegov 0:2 poraz na gostovanju kod Aston Ville.

Watford je poveo protiv Burnleya u otvaranju utakmice autogolom Tarkowskog (8-ag), a taj je rezultat vrijedio sve do 83. minuta da bi onda Cork (83) i Brownhill (86) kreirali veliki preokret.

Ovom pobjedom Burnley je skočio na 16. mjesto ljestvice sa 34 boda, koliko ima i 17. Leeds United, a pet manje uz dvije utakmice manje ima 18. Everton, koji se nalazi u zoni ispadanja. Watfordu je nakon ovoga poraza ostala tek teorijska nada u ostanak, ostao je na 22 boda, odnosno 12 manje od Burnleya i Leedsa, a kako do kraja sezone ima za odigrati još četiri utkamice može se spasiti ispadanja samo ako pobijedi u sve četiri, a Burnley i/ili Leeds više ne osvoje niti jedan bod.

Aston Villa je do pobjede protiv Norwicha stigla golovima Watkinsa (41) i Ingsa (90+3). Norwich je tako ostao posljednji sa 21 bodom, odnosno 13 manje od Burnleya i Leedsa i više ne može dohvatiti mjesta koja osiguravaju ostanak u društvu najboljih. Aston Villa je sada 13. sa 40 bodova.

Dodajmo da su pogotke za Brighton kod Wolverhamptona zabili Mac Allister (42), Trossard (70) i Bissouma (86), a u nadmetanju Southamptona i Crystal Palacea strijelci su bili Romeu (9) za domaće, a Eze (60) i Zaha (90) za goste. (Hina, G)

Premier League, 35. kolo

Subota, 30. travnja:                               

Newcastle - Liverpool 0:1

Aston Villa - Norwich City 2:0

Southampton - Crystal Palace 1:2

Watford – Burnley 1:2

Wolverhampton – Brighton 0:3

Leeds United - Manchester City u tijeku

Nedjelja, 1. svibnja:                                     

Everton - Chelsea   15.00                      

Tottenham - Leicester 15.00

West Ham United - Arsenal 17.30   

Ponedjeljak, 2. svibnja:                                        

Manchester United – Brentford 21.00

*Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. Igraj odgovorno. 18+


Tagovi

Premier ligaBurnleyNorwich City

Ostale Vijesti