REUTERS/Annegret Hilse
REUTERS/Annegret Hilse

Velika uzdanica Nike Kovača na meti brojnih europskih velikana, u 25 ligaških utakmica ima maksimalnu minutažu

Vrijeme Čitanja: 2min | ned. 19.03.23. | 08:37

Posljednji klub koji se ubacio u utrku za njegovim potpisom je Liverpool, od ranije ga prate Arsenal, City, Inter, Juventus, Barcelona i Roma, a Vukovi su ga spremni pustiti za 30 milijuna eura.

Primarna želja svakog nogometaša, naročito onih mladih, željnih dokazivanja, je da igra što više. Minuta nikad previše, ali od onoga što je ove sezone u Bundesligi odigrao Micky van de Ven više – ne može!

Nizozemski branič, koji posljednjih godinu i pol dana brani boje Wolfsburga, ove sezone ima maksimalnu minutažu u Bundesligi. Odigrao je svih 25 ligaških utakmica po 90 minuta, a iako je po vokaciji stoper, u nekoliko ga je ogleda silom (ne)prilika trener koristio na mjestu lijevog beka.

Micky van de Ven je u Wolfsburg stigao u ljeto 2021. za 3.5 milijuna eura iz Volendama. Najveći je to izlazni transfer u povijesti kluba, a iako isprve mnogim navijačima nije bilo jasno zašto su se u Wolfsburgu odlučili na takvu investiciju, ove sezone više nitko ne pita to pitanje.

Talentirani stoper igra sjajan nogomet ove sezone, a njegove dobre predstave nisu prošle nezapaženo. Već neko vrijeme ga prate skauti Arsenala i Cityja, spominjali su se Inter, Juventus, Roma, a čak i Barcelona, dok je sad posljednji velikan koji se ubacio u utrku za njegovim potpisom, prema informacijama dobro obaviještenog Christiana Falka, engleski Liverpool.

Kloppu su pojačanja neophodna, a iako se vezna linija njegove momčadi navod kao ‘rak rana’, Nijemac želi zaoštriti konkurenciju i u posljednjoj liniji. Van Dijk, iako igrač svjetske klase, ove sezone ne igra najbolje, Matip (31) se polako pretvara u rotacijskog igrača, dok Gomez i Konate imaju previše oscilacija u svojoj igri. Osim toga, Nizozemac je, konstatirali smo ranije, upotrebljiv i na mjestu lijevog beka, što bi Kloppu svakako dobro došlo te više ne bi bio osuđen da cijelu sezonu na lijevoj strani iznesu Robertson i Tsimikas.

Ono čime je Nizozemac posebno impresionirao ove sezone je njegova brzina. Prilikom jednog sprinta mu je izmjereno 39.5 km/h, što ga čini najbržim stoperom Bundeslige, a Falk dodaje da bi u slučaju ponude od 30 milijuna eura čelnici Wolfsburga bili spremni pustiti ga.

Aktualnom U21 reprezentativcu Nizozemske ne žuri s transferom. Niko Kovač mu vjeruje, minutaža mu je tolika da veća ni teoretski ne može biti veća, a činjenica da mnoštvo velikana stoji u redu očito pokazuje da je svakom novom utakmicom sve bolji i bolji. Što će se dogoditi na ljeto, teško je predvidjeti, ali Kovač će sigurno inzistirati na tome da ako već Micky bude morao otići, da to u klubu dobro naplate. U suprotnom, neka ostane, jer pod Kovačem će, očito, stalno igrati. (I.A.S.)



Tagovi

Wolfsburgnogometni transferiLjetni prijelazni rok

Ostale Vijesti