Velika pobjeda Lutona protiv prošlogodišnjeg premierligaša, Sluga izvrstan

Vrijeme Čitanja: 2min | pet. 10.07.20. | 20:54

Do kraja je ostalo još tri kola, a pred Luton Townom je težak posao kako bi izborili opstanak.

Bila je ovo jako važna utakmica za sastav Simona Sluge koji je s ova tri boda napravio veliki korak prema svojem glavnom i jedinom cilju ove sezone, a to je opstanak u Championshipu.

Zanimljivo, prošle godine Luton je igrao League One (treću ligu), dok je Huddersfield bio dio Premier lige, ali u ovoj utakmici djelovalo je kao da je domaćin bio taj koji je prije godinu dana bio sudionik treće lige.

Omalenom Luton Townu ovo je prva sezona u njegovoj povijesti u Championshipu, a ako tamo žele biti i sljedeće godine, pred njima je iznimno težak posao.

Naime, Luton je trenutno na 23. mjestu Championshipa, a 21. Stoke u ovom trenutku ima dva boda više i utakmicu manje od njih. Borba za opstanak jako je zanimljiva, a Luton u sljedeća tri kola mora odigrati svoje tri najbolje utakmice u sezoni. Dobre vijesti za sve navijače Lutona su te da je klub „post korona eri“  igra dosta dobro, a jedini poraz zabilježili su prije šest dana na domaćem terenu od Readinga (0:5). Ako tu utakmicu ostavimo sa strane, Luton je u nastavku prvenstva zabilježio (uključujući i rezultat ove utakmice) dvije pobjede i tri remija.

Valja istaknuti kako Luton još mora igrati protiv QPR-a (trenutno 14. momčad prvenstva) i Blackburna (10.) na domaćem terenu, dok u pretposljednjem kolu idu na gostovanje kod Hulla (22.).

U posljednjih nekoliko kola hrvatski reprezentativac Simon Sluga brani veoma dobro, a nakon 40. kola i remija kojeg je njegova momčad izborila protiv glavnog konkurenta Bilićevog WBA za prvo mjesto, Leeds Uniteda, hrvatski vratar bio je uvršten u momčad kola.

Bajka ovog omalenog kluba tako bi se mogla nastaviti i dogodine, a veliku ulogu u tome hoće li Luton ostati u ligi imat će i već spomenuti Sluga koji je u ljeto 2019. godine postao najveća kupovina kluba u njegovoj 135 godina dugoj povijesti.

(foto: CRAIG BROUGH/Action Images)

 


Tagovi

Luton TownSimon Sluga

Ostale Vijesti