REUTERS/Massimo Pinca
REUTERS/Massimo Pinca

Velika kazna Juventusu! Oduzeto im je 15 bodova, višegodišnje suspenzije za bivše čelnike i ikonu

Vrijeme Čitanja: 2min | pet. 20.01.23. | 21:33

Skupo ih je stajalo igranje s financijskim izvještajem

Savezni prizivni sud prihvatio je zahtjev tužitelja FIGC-a za ponovnim otvaranjem sportskog suđenja protiv Juventusa zbog navodnog korištenja lažiranih kapitalnih dobitaka i kaznio ih s oduzimanjem 15 bodova.

ANSA opisuje kako je tužitelj FIGC-a Giuseppe Chiné zatražio od Saveznog prizivnog suda da ponovno otvori postupak protiv Bianconera nakon novih otkrića iz istrage Prisme, koja analizira nedavne financijske prakse kluba i navodne tajne isplate igrača dogovorene tijekom ranih faza pandemije COVID-a.

Savezni prizivni sud prihvatio je Chinéov slučaj i ponovno otvorio sportski postupak protiv Juventusa i njegovih rukovoditelja, izostavljajući druge uključene klubove poput Sampdorije i Empolija .

Chiné je tražio oduzimanje devet bodova za Juventus, kao i suspenziju za Andreu Agnellija, Fabia Paraticija, Federica Cherubinija i ostatak upravnog odbora. Savezni prizivni sud odlučio je kazniti Bianconere s oduzimanjem 15 bodova, što ih stavlja na 22 boda u Serie A.

Velike kazne dobila su četvorica bivših funkcionera. Dvije i pol godine suspenzije iz nogometa dobio je Fabio Paratici, bivši sportski direktor kluba, dvije godine dobio je Andrea Agnelli, bivši predsjednik kluba, a Maurizio Arrivabene, sadašnji direktor Tottenhama, a do jučer Juventusa suspendiran je također na dvije godine. Kažnjeni su još i Federico Cherubini, bivši direktor nogometa u klubu sa 16 mjeseci, odnosno bivši igrač i dopredsjednik kluba Pavel Nedved koji sljedećih 8 mjeseci neće smjeti obavljati nikakve funkcije u nogometu.

Juventus se može žaliti na ovu odluku. Razlozi ovih odluka bit će objavljeni u narednim danima. (G)



Tagovi

ItalijaSerie AJuventusPavel Nedved

Ostale Vijesti